mandag 25. august 2014

TUSEN GANGER GOD NATT







Fra Cdon.no:
Rebecca er en av verdens fremste krigsfotografer. Når hun følger en kvinnelig selvmordsbomber i Kabul, tar hun for store sjanser og blir alvorlig skadet. Hjemme orker ikke hennes mann og døtre lenger tanken på at hun lever i livsfare, og de stiller henne et ultimatum: jobben eller familien.
Hovedrollene i dette kritikerroste dramaet spilles av Oscar-vinner Juliette Binoche og den danske Game Of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau. I andre roller finner vi blant andre Mads Ousdal og Larry Mullen jr (U2).
Filmen er i stor grad basert på regissør Erik Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder. Han jobbet for VG og Reuters på 80-tallet, og de senere årene for blant annet Flyktninghjelpen.

Min kommentar:
Det er et imponerende stjernelag med skuespillere Erik Poppe har fått med seg på denne produksjonen. Og den aller, aller beste er selvfølgelig Juliette Binoche. I denne filmen er hun bedre enn noen gang tidligere. Og det sier ikke så lite. Vi snakker her om damen som fikk Oscar for sin rolle i «Den Engelske Pasienten».
Poppe kunne ikke ha gjort et bedre valg. Juliette passer perfekt til rollen som krigsfotografen som elsker sin jobb så høyt at hun dras mellom jobben ute i farlige områder og det normale livet hos familien hjemme. 

Dette er en usedvanlig sterk film hvor vi kommer tett på hvert enkelt medlem av fotografens familie. Rebeccas jobb påvirker selvfølgelig både henne selv, mann og barn. Og det er sterk å se hvordan de reagerer og sliter både som familie og som enkeltmennesker.
Det er utrolig at noen vil påta deg den viktige og farlige jobben det er å formidle nyheter fra krigsutsatte områder i verden til oss som heldigvis kun opplever dette gjennom media.
Selvfølgelig måtte denne filmen få Amanda for årets beste film. Så får vi inderlig håpe at Poppe også for fremtiden får finansiert sine fremtidige prosjekter, - uansett regjering (Jf takketalen).
For en gangs skyld stoppet jeg ikke filmen før hele rulleteksten var over, takket være Ane Bruns vakre sang. Se videoen nedenfor hvor du får både sangen og glimt fra filmen,  - men fremfor alt :  Se filmen!!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar