fredag 8. august 2014

KNUT FALDBAKKEN – TURISTEN


Forlagets omtale:

Ny krim om politiførstebetjent Jonfinn Valmann. Denne gangen er det personlig. Marbella kalles Solkystens perle, de rike og berømtes tumleplass, og er tusenvis av nordmenns foretrukne feriemål. Men byen er også sentrum for kriminelle aktiviteter som florerer i ferieparadisets skygge, finansiell korrupsjon, utpressing, hvitvasking, dopsmugling - alt sammen med forgreninger til internasjonal mafiavirksomhet. Jonfinn Valmann får en hastemelding og må reise til Marbella for å hjelpe en person i akutt fare. En person som en gang sto ham svært nær, men som han ikke har hatt kontakt med på mange år. Hans egen mor. For en gangs skyld må Valmann opptre som privatperson, uten politistatusens autoritet, eller nettverk, i ryggen. Det merkes når han støter sammen med brutale forbryternettverk og ikke kan regne med hjelp fra noen.
Min kommentar:
Dette likte jeg !
Jeg har selvfølgelig fått med meg at denne boka har fått variabel kritikk. Har sett karakteristikker som kjedelig, stillestående, langtekkelig osv. Jeg er ikke enig.. Mulig at årsaken er at man bør ha et forhold til Valmann fra tidligere. Jeg har blitt godt kjent med han gjennom de syv første bøkene, og jeg blir bare mer og mer begeistret for hovedpersonen. Denne åttende boka er en av de beste i serien. Det er spennende å se hvordan denne trauste politimannen klarer seg på «bortebane». Det virker å være en stor avstand mellom Hedmarken og Spania. Valmann må navigere i totalt ukjent farvann, og problemene står i kø. Heldigvis holder vår mann hodet kaldt, - som vanlig. Vi får også mere kjennskap til hans forhold til sin mor. I tidligere bøker har forfatteren latt oss forstå at forholdet ikke er det aller beste. Her får vi svar på det meste,
Dette er lettlest krim. Noe som passer godt når gradestokken for første gang i historien har nådd 33 grader her i vakre Velfjord. Men for all del – Du kan selvfølgelig ha glede av Faldbakken/Valmanns selskap året rundt. Kos deg – Det gjorde nemlig jeg.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar