søndag 17. august 2014

KULE KIDZ GRÅTER IKKE..





Fra cdon.no:
Anja er ei livlig og tøff jente som elsker fotball. Klassekameraten Jonas liker ikke at jenter spiller fotball og særlig ikke når de er så flinke som Anja. Jonas prøver å gjøre livet surt for Anja og vennene hennes, men hun synes han er dum og tøyser bort ertinga hans uten å skjønne at Jonas egentlig er forelska i henne. Så blir Anja alvorlig syk. Hun nekter å la seg knekke. Hun vil samtidig legge planer for fotballaget, trene til skoleturneringen og delta på leirskole. Anja oppdager også at det kribler litt ekstra i magen og at Jonas ikke er så teit som hun egentlig trodde. Etter hvert blir Anja for syk til å delta i fotballturneringen, men da har Jonas en helt spesiell overraskelse i vente for henne.


Min kommentar:
Dette er ikke filmer man ser for underholdningens skyld. 

Men virkeligheten kan slå en i bakhodet når en minst forventer det. Og det aller værste er når et barn får en alvorlig diagnose. Jeg lar meg imponere av de unge skuespillerne i denne filmen. De gjør sitt til at filmen fremstår som ekte. Jeg er litt i tvil om troverdigheten av scenene fra sykehuset. Er virkelig leger og pleiere så enestående? Jo, det er de sikkert .... Men har de så god tid til hver enkelt pasient? La oss håpe det. 

Dette er en uendelig trist film, men samtidig en vakker film. En vakker film om hvordan sykdom rammer, ikke bare familien, men venner, skoleklasse og lærere. Mest mest av alt er dette en film om samhold, vennskap og kjærlighet.

P.S.   Filmmusikken er skikkelig kul. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar