onsdag 13. august 2014

DAGENS GAMLE LP: JAN ERIK VOLD – BRISKEBY BLUES


1969. PHILLIPS. 854.007 AY


Fra wikipedia:
Jan Erik Vold (født 18.okt.1939 i Oslo) er en norsk lyriker, oversetter og litteraturskribent og -formidler. Han er også kjent for sitt samfunnsengasjement, særlig gjennom sine dikt om trikken og skøytesporten. Han har gjennom hele sin tid som kunstner hatt en særlig evne til å nå ut i offentligheten, både med sin egen og andres lyrikk og med sine politiske meninger. Han har bidratt sterkt til å fornye poesisjangeren i Norge og skape interesse for lyrikk.
n annen sterk og varig inspirasjonskilde hos Vold er jazzen. » I 1969 kom han med sin første plate, Briskeby Blues, der han med sine dikt og med sin stemme «spiller» med Jan Garbareks kvartett. Dette brakte den konkrete fiksjonen til grunne og åpnet for nye måter å bryte med den tradisjonelle lyrikkens trang til å fengsle lesernes egne tanker og følelser.



Min kommentar:

Et av mine tidligste TV-minner er Volds fremførelse av diktet «Tale til Loffen». Hele familien satt med kollektivt hakeslepp. Mange prøvde å latterliggjøre denne mørke krølltoppen, men Vold var kommet for å bli.

Om du vil låne ørene dine til noe vakkert og utenom det vanlige, så sett på dette albumet. Det er lett tilgjengelig på Wimp og Spotify. Men aller best låter det selvfølgelig på vinyl.   Lytt og nyt.

 

 


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar