fredag 17. november 2017

FRA PLATEHYLLA: BONY MARONIE - BONY MARONIE



1989.  Party Records  ‎– PRLP 10013



Da har valget falt på nok en plate fra et av de bandene jeg lärte å kjenne fra Oslo på åttitallet.  Selv om jeg var så heldig å oppleve bandet i levende live den gang da, så ble ikke denne plata kjøpt før for om lag 10 år siden.  Og om jeg skal gå ut fra prisen jeg betalte for denne skiva i 2008 så vil jeg tro at det finnes mange eksemplarer der ute på bruktmarkedet.  Jeg måtte ut med den nette sum av kr 20,-  for et strøkent eksemplar.  Det er nesten skammelig.  Jeg ser at det i skrivende stund er 3 eksemplarer i Mint kvalitet til salgs på nettstedet Discogs.com .  Prisen variere fra €18  til €55.

Bandet oppnådde aldri høyt nok salg til å komme inn på VG-lista. Salget ble oppgitt til å være i underkant av 2.000 eksemplarer.   Det er ikke alltid at den suksessen som et band opplever på scenen gjenspeiler seg i platesalget.  

Fordi jeg kan skrive under på at dette var virkelig et band som innfridde publikums forventninger på sine konserter. 
Bandet ble oppløst, i fred og fordragelighet som det heter i 1991.  Men etter 13 år startet de opp på nytt igjen.  Jeg har  snakket med en musikkvenn fra hovedstaden har opplevd gutta på scenen i nyere tid.   Han var litt i tvil, for som han sa enten har noen av gutta forandret seg veldig eller så har det kommet inn noen nye medllemmer.  

Men det viktigste var tross alt musikken.  Og den satt.  Han mente at medlemmene i bandet viste at de hadde erfaring, men det viktigste var at de viste en kjærlighet til musikken.  Det syntes lang vei at de hadde det gøy, og det smittet over på publikum.

Jeg skulle gjerne vært der.  Men inntil jeg får oppleve gutta live igjen, så får jeg bar nøye meg med LP’en. 

Det er synd at ikke albumet ligger ute på strømmetjenestene, men det kommer kanskje.  Inntil videre kan dere høre musikken på bandets nettside
På de samme nettsidene finner du mye å lese om bandet, samt mange videoer
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar