torsdag 16. november 2017

FRA PLATEHYLLA: FIRE FÆLE FYRER – FFF



1989.  Intence Music ‎– FF1289




Etter min mening er dette en av de mest undervurderte skiver i norsk rocks historie. 

Bandet "Fire Fäle Fyrer"  levde et kort og intenst liv i rock ‘n rollens tegn på slutten av åttitallet.  Jeg opplevde faktisk dette bandet live en gang, men jeg tror det må ha vært før denne plata kom ut.  Og da var der sikkert med et annet mannskap.    

Jeg husker denne konserten spesielt godt fordi bandet gikk høyt ut, og stemningen sto i taket, men etter et par låter var det pause.Etter et par låter til, var det nok en pause.  Og da tok en fra publikum saken i egne hender, gikk opp på scenen og grep gitaren mens han startet neste låt.  

Og jaggu kom ikke bandmedlemmene tuslende inn igjen.  Men etter kort tid var konserten slutt, og det ble arrangert en jam-session. En litt spesiell konsert, men det de leverte var bra.  

Jeg tror at denne konserten muligens var på Blitz-huset.  Men jeg er ikke sikker.  Jeg var det på en del konserter, og det var jo mange band som tilhørte dette miljøet.

Dette albumet er bandets eneste.  Det er faktisk synd, fordi selv om min opplevelse av bandets opptreden var så som så, så  hadde faktisk bandet mange trofaste fans.

Bandet har en ganske interessant historie. Om vi skal tro alt som står å lese på Rockipedias hjemmeside, så er dette et av de rockeband her i Norge som virkelig har fulgt opp sitt image som rockemusikere. Du kan lese historien om dette spennende bandet her .

Sjekk også nrk-klippet som du finner her.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar