søndag 18. januar 2015

KVELDENS FILM: THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. Alabama & Monroe









Fra cdon.no:
Bluegrass-musikeren Didier og tatovøren Elise er vidt forskjellige, men fascineres av hverandres lidenskaper. De blir stormende forelsket og får en datter noe tidligere enn planen var - i den grad det forelå en plan. Da datteren etter noen år får en alvorlig diagnose, kommer deres divergerende livssyn opp til overflaten, og det idylliske familielivet forvandles til en kontinuerlig streben etter å leve opp til legens formaning om ikke å miste motet.

Min kommentar:

Jeg har store problemer med å se filmer som omhandler syke barn. Derfor var jeg svært skeptisk til denne. I tillegg er filmen belgisk. 
Det er vel første gang jeg har sett en film fra Belgia. Den eneste kjennskapen jeg har til dette landet er «Hercule Poirot». Men dette er så langt unna den pertentlige bartemannen som det er mulig å komme. Dette er noe så originalt som en amerikanisert belgisk film. Og det funker. 

Vi får servert en gripende historie, men i tillegg får vi en presentert en kjærlighetshistorie mellom to ulike individer. Vi følger de to og deres utvikling gjennom noen år med mye dramatikk. Jeg blir noe forvirret over klippene med tilbakeblikk som dukker opp med ujevne mellomrom.
Må få lov til å skryte av lyden, særlig på musikkpartiene. Det låter fint.

Så alt i alt er denne filmen en gripende, men god opplevelse.
Terningkast 5. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar