fredag 23. januar 2015

KVELDENS FILM: NATT TIL 17.









Fra cdon.no:
15-åringene Sam og Amir har bestemt seg for at denne kvelden skal bli legendarisk. Gutta har kjent hverandre nesten hele livet og ser på hverandre som brødre, men i løpet av det neste døgnet forandres alt. Amir vil ha tilbake sin eks-kjæreste Thea, men det han ikke vet, er at bestekompisen Sam er i ferd med å bli sammen med henne. Når gutta finner ut at de begge to er forelsket i samme jente, slår det gnist til en tilsynelatende uløselig konflikt dem imellom, som bare akselererer utover kvelden og natta. Kan Sam og Amir tilgi hverandre, eller er dette slutten på vennskapet deres?

Min kommentar:

Det er’kke lett å være ung. Det viser denne filmen. Og her er ingenting overdrevet eller satt på spissen. Dette er et hverdagsdrama fra Norges hovedstad. Det viser hvordan det flerkulturelle ungdomsmiljøet i Oslo takler sin hverdag. Det er en film om problemer, forelskelse, innvandrerungdom, hjemmealenefester og kriminalitet. Men mest av alt er dette en film om kameratskap, og hvordan man hanskes med de problemer som måtte dukke opp.

Ungdommene som spiller i denne filmen gjør en fenomenal jobb. De framstår så ekte i enkelte scener at jeg tar meg i å tro at jeg sitter og ser på en dokumentar.

Jeg håper at denne filmen kunne blitt vist for alle landets ungdomsskoleelever. Den ville vært et viktig grunnlag for debatt og ettertanke.

Men som en begynnelse så håper jeg at du, som har en 14-15 åring i huset, setter deg ned sammen med han eller henne og ser denne filmen. Og etterpå, ---- så snakker dere om den.
Lykke til !!!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar