mandag 12. januar 2015

KVELDENS FILM: BÄST FÖRE.
Fra cdon.se:
Bäst före är berättelsen om tre män och deras vänskap, gamla minnen och ungdomskärlek.
Bosse (Brasse Brännström), är nypensionerad och övergiven av sin vackra hustru. Lennart (Kjell Bergqvist), är skolchefen som är övertygad om sin oemotståndliga charm och som missbedömer sin hustrus klarsynthet. Och Anders (Göran Ragnerstam), är en passionerad entusiast som är övertygad om att han har kläckt ett epokgörande TV-format.

De tre herrarna vinner en mindre summa pengar på V75 och beslutar sig för att pigga upp tillvaron med en kryssning. Men när Bosses gamla ungdomskärlek Anna (Ewa Fröling), dyker upp på båten med sin åldriga mamma sätts gammal vänskap på prov.
I rollerna ser vi bland andra även Meta Velander, Claudia Galli, Lars-Erik Berenett, Nina Gunke och Klara Zimmergren. För regi står Mats Arehn som även skrivit manus tillsammans med Ulf Kvensler


Min kommentar:

Å det er så trist, så trist. For våre, etter hvert, gode venner Bosse, Lennart og Anders har det meste tatt slutt. Jobben, ekteskapet, helsa og selve livsgleden. 
Men er det liv, så er det håp. Disse guttene er lette å bli glad i. Vi føler med dem når de sliter, og gleder oss med dem når de lykkes. 

Selv om lykken er porsjonsvis, så er det helt ok å være sånn passe førnøyd med tilværelsen. Det viktigste tross alt er familie og vennskap.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar