lørdag 31. januar 2015

SPLITTER NY VINYL: RAZIKA – UT TIL DE ANDRE.


2015. K.Dahl Eftf. / Warner Music. 5054196366711


Fra Platekompaniet.no:
Tre år etter albumdebuten Program 91 (2011) er bergenskvartetten Razika tilbake med sin tredje fullengder. Et tøft år både privat og som band har resultert i deres sinteste plate - og den de selv er mest fornøyde med. Siden forrige utgivelse, Spellemann-nominerte På Vei Hjem fra 2013, har samtlige av bandmedlemmene vært gjennom brudd med kjærester. For et band som alltid har hentet tekstmateriale i forholdet til det motsatte kjønn, har det naturligvis påvirket de nye Låtene - mange av dem handler om oppbrudd, om å gjøre det slutt og å bryte ut av gamle mønstre.

Ut Til De Andre har også lydbildet tatt en litt annen retning. Ska-preget som tidligere har kjennetegnet Razika er bevisst tonet ned, mens de rufsete punkpop-røttene har fått større plass. Med unntak av vokalen er hele plata spilt inn live i studio, som sist med Yngve Sætre som produsent.Min kommentar:
Det første som slår meg er at «Jøss, så sinte de høres ut». Da jeg så leste litt om albumet, så forstår jeg hvorfor. Det er tydelig at jentenes musikk påvirkes av deres privatliv. Og det er nettopp dette som gjør skiva så ekte. Dette er god, real, rå punkpop.


Jeg ser opp til disse jentene som klarer å være tro mot seg selv og sitt uttykk. Selv om det er en viss utvikling fra første til tredje album, så går det mere på utviklingen i jentene liv, alder og erfaring, og mindre på selve musikken og gleden . De har klart å skape en egen sound. Det låter litt skranglete, men du verden så tøft det er.

Her finner du musikken på vinyl og cd  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar