fredag 23. januar 2015

TV SERIE: SONS OF ANARCHY

7 sesonger.
Fra cdon.no:
Fra manusforfatteren bak The Shield kommer et mørkt og adrenalinfylt kvalitetsdrama om motorsykkelgjengenes nådeløse underverden. Sons of Anarchy lever, kjører og dør for brorskapet. Gjengens viktigste inntektskilde kommer fra våpen- og menneskesmuglig, og medlemmene jobber hardt for å beskytte gjengens livsstil mot krefter som truer utenfra: småbyens fordommer, rivaliserende gjenger og, ikke minst, politiet. Men mens gjenglederen Clay(Ron Perlman) og hans kone Gemma(Katey Sagal) fører mennene inn i stadig grovere lovbrudd, blir hennes sønn Jax (Charlie Hunnam) ubønnhørlig revet mellom lojalitet og tradisjoner.

Min kommentar:
Ja, dette er kvalitet. Man rives med i denne for de fleste av oss så ukjente verden. Jeg opplever en merkelig sympati for hver og en av rollefigurene. De er superlojale, milde og fyllt av kjærlighet i det ene øyeblikket, for så å være nødeløs brutal i det neste. Alt er tillat. Knyttnever, kniver, revolver, - ja, alle våpen du kan tenke deg, - ja, til og med strykejern blir brukt. Og de skyter like gjerne i panna som i ryggen.

Det er et dyktig team bak denne serien. Hovedrollen spilles av en Brad Pitt kloning. Jovisst er han kjekk og muskuløs. Men han er egentlig ikke så mye mer enn det. Men for all del. Rollen gir ikke rom for så mange krumspring. Gjenglederen Clay spilles av selveste Ron Perlman. Han er som skapt for rollen. Han kone og gjengens matriark Gemma spilles av Katey Sagal. Hun bærer virkelig denne serien. Jeg har en mistanke om at hennes mann, skaperen av serien, har designet denne serien til sin kone. Hun er helt utrolig i rollen hvor hun fremstår som en MILF i midten av femtiåra. Hun er en sexy, iskald, brutal og dominerende kontrollfreak. Men samtidig en mor og bestemor som elsker sine barn og barnebarn nesten litt for mye.

Og for mye blir det etter hvert av alt. Det hadde holdt lenge med 4 sesonger. Etter femte sesong eskalerer serien, og blir bortimot en orgie av drap og vold. Serien er innom alle typer forbrytelser. Personlig synes jeg de kunne holdt seg unna skolemassakre, men igjen – for mye er og blir for mye.til

Synd, fordi dette i utgangspunktet er en meget bra serie. Men slik er den kommersielle TV-verden. En suksess my tynes til det ytteste. Her må det melkes til det er tørt, - aldeles tørt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar