torsdag 29. januar 2015

DAGENS BOK: JAN-ERIK FJELL - TYSTEREN








Den Norske Bokdatabasens omtale:
Da Fredrikstads rikeste mann blir drept, kommer overbetjent Anton Brekke fra Kripos til byen for å lede etterforskninga. Sammen med politistudenten Magnus Torp begynner han å rulle opp flere historier som viser seg å ha sammenheng med drapet på en tyster som mafiaen i New York får utført på 1960-tallet. Dette er den første boka om Anton Brekke.

 
Min kommentar:

Det er alltid spennende med nye forfattere. Men likevel hadde jeg en viss skepsis til denne boka. Jeg var skeptisk fordi det er en mafiahstorie innblandet her. 

Og jeg møtte på utfordringer. Etter 100 sider måtte jeg begynne på nytt. Sånt skjer av og til, og det er ikke alltid bokas feil. Det kan rett og slett være at jeg er ukonsentrert eller ekstra sliten. Forsøk nr to gikk vesentlig bedre, men jeg er ikke helt bekvem i selskap med forfatteren og hans hovedperson Anton Brekke i første omgang. Anton er en hard nøtt. En bok er ikke nok for å komme innpå denne karen, men jeg har blitt nysgjerrig og tror han vil utvikle seg positivt i kommende bøker.

Historiens originalitet og forfatterens litt merkelige måte å presentere trådene på, er noe uvante, 
- men likevel spennende.

I forhold til de enestående gode anmeldelser boka har høstet, så er jeg bittelitt skuffet. Men jeg likte boka så pass at jeg gleder meg til neste bok i serien. At det foreligger en ide om flere bøker kommer tydelig fram underveis i denne boka. Det er noen spørsmål vi ikke får svar på.

Vi må ikke glemme at dette er forfatterens debut som krimforfatter, og jeg er villig til å senke listen litt på den første boka for å følge forfatterens utvikling. Det skal bli spennende å bli bedre kjente med både Kriposetterforsker Anton Brekke og forfatteren Jan Erik Fjell i kommende bøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar