mandag 12. januar 2015

NY VINYL I POSTKASSA: MAJOR PARKINSON – SONGS FROM A SOLITARY HOME


2010/2014. DEGATON RECORDS. DRLP1820

Fra Platekompaniet.no:
Major Parkinson følger opp den kritikerroste, selvtitulerte debuten fra 2008 med Songs From A Solitary Home, et album som er mer konseptuelt og teatralsk av natur, og i besittelse av en langt mer variert tilnærming til musikken. Der debuten ble spilt inn i Californias ørken, er oppfølgeren festet til bånd i et rekordkaldt og regntungt Bergen, noe som har farget uttrykket på Songs From A Solitary Home. Tematisk sett dykker da bandet også dypere ned i fokuset på menneskets todelte vesen, spillet mellom det vakre og groteske, som sentralt tema. Karismatisk ledet av vokalist og frontfigur Jon Ivar Kollbotn, er dette psykotisk mørkerock, plassert et sted i krysspunktet mellom Mr. Bungle, Tool og Kaizers Orchestra.

Min kommentar:
Første gang jeg hørte uttrykket: «Great band from Norway! A blend of Tom Waits and Björn Dählie» forsto jeg ikke riktig hva vedkommende hadde ment med hentydningen til Bjørn Dæhli. Men det forstår jeg etter å ha hørt dette albumet. Bandet spiller usedvanlig fort på enkelte låter.
Jeg aner en viss likhet med et av mine favorettband fra syttitallet, - nemlig Sparks.

Jeg vil likevel påstå at denne skiva er mer publikumsvennlig enn det forrige albumet.

Det er svært hyggelig at norske band nå gir ut sine tidligere album på vinyl. Og spesielt gledelig er det når utgivelsen er så pass ordentlig som denne. Et flott utbrettscover, men påtrykt tekst. Desverre er teksten mikroskopisk. Kjerringer i min alder har ofte dårlig syn. Jeg kan ikke begripe hvorfor dere kun trykker tekst på ene siden, når det er to sider til rådighet. Vent og se... om en stund vil noen og enhver av dere ha bruk for litt større skrift.
Det var dagens hjertesukk.
 
Da er det vel bare å bestille en Major Parkinson plate til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar