onsdag 21. januar 2015

KVELDENS FILM: THE GRAND BUDAPEST HOTEL









Fra platekompaniet.no:
Den herlig særegne filmskaperen Wes Anderson (The Royal Tenenbuams, Moonrise Kingdom) er tilbake med sin mest Wes Anderson-aktige film til nå: The Grand Budapest Hotel er morsom, sjarmerende og - selvfølgelig - en stilsikker fryd for øyet.

Dette er fortellingen om Gustave H, en legendarisk concierge på et berømt europeisk hotell i mellomkrigstiden - og om lobbygutten Zero Moustafa som blir hans beste venn. Blant ingrediensene: Tyveri av berømte malerier og kampen om en enorm familieformue, det hele med et Europa i forandring som bakgrunnsteppe.

Hovedrollene spilles av Ralph Fiennes og Tony Revolori. Den stjernespekkede rollelista inneholder ellers navn som F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Tom Wilkinson og Owen Wilson.



Min kommentar:
Dette er noe av det rareste jeg har sett. Jeg blir sugd inn i filmens sære univers, og jeg sitter (sikkert med halvåpen munn) muse stille så lenge filmen varer. Bildene er rare, folka er rare, og jeg føler meg nesten litt rar mens jeg ser på dette. I starten er jeg skeptisk. Men så dukker Tilda Swinton opp, og jeg er solgt. Jeg har aldri sett noe lignende. Opplevelsen er en blanding av humor og spenning, hjemmehørende i et merkelig univers. Hva er det med disse hotell-filmene? Jeg sitter faktisk igjen med tilnærmet samme følelse som jeg hadde første gang jeg så «Hotel New Hamphire». - En film jeg stadig kommer tilbake til, og som jeg har et inderlig kjærlighetsforhold til.
Slik jeg føler det nå er det meget mulig at jeg får et forhold til Budapest-hotellet. Det er noe uforklarlig i denne filmen som gjør at jeg mistenker at jeg kommer til å se denne filmen flere ganger. Dette er en slik film som du vil oppdage nye ting for hvert eneste gjensyn.
Selv om det er en god porsjon spenning i denne filmen, så er nok ikke dette en film for actionelskere.
Men om du, som jeg, liker litt underlige,vakre, og litt sære filmer, så bør du absolutt se denne






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar