onsdag 7. juni 2017

FRA PLATEHYLLA: ROLLAUG – ROLLAUG


1981.  Mariann ‎– MLN 1006 

Trønderrocken har mange band som er kjent langt utafor Trøndelags-fylkene.  Men det finnes enda flere band som ikke er fullt så kjente som Prudence, D.D.E og Vømmøl.  Et av dem er Rollaug.  

Men vi finner faktisk et par ganske kjente navn i dette ikke fullt så kjente  trønderrock-bandet.  Per Erik Wallum kjente vi godt fra Prudence.  Vi Velfjordinger hadde litt eksta bånd til denne karen.  Jeg kan huske at det var velidg stas at brudebildet til Prikken og kona hang på veggen hos nabokona. Denne rockeren var nemlig gift med barnebarnet til den trivelige dama i nabolaget.  Det var det nærmeste vi kom en kjendis i Velfjord på sytti- og åttitallet.  Dessverre døde Per Erik så altfor tidlig, bare knapt 40 år gammel.  

Et annet medlem i Rollaug som vi kjenner ganske godt er Frode Viken. Han ble senere med i D.D.E, og har der bidratt til de fleste av bandets låter.   
 
Rollaug holdt det gående fra 1979 til 1982. De rakk å gi ut to album, hvor dette er det første. Terje Tysland var produsent.

Jeg må vel innrømme at dette er første gang jeg hører dette bandet.  Men det er faktisk en del bra musikk her.  Det er Wallum, Viken og Risvik som har levert låtene.

For noen år siden ble det kjent at man hadde funnet en skatt i Mosjøen.  Det viste seg at i Øybakkens hus hvor selskapet «Experience» holdt til, fant man innspillinger med Prudence, Rollaug og flere som ikke tidligere har vært utgitt. Kanskje vi kan se fram til et nytt album med Rollaug ???
Uansett så var dette et artig beskjentskap, mer enn 35 år etter utgivelsen.

Du kan høre dette albumet på Spotify og Tidal
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar