mandag 12. juni 2017

FRA PLATEHYLLA: STAGE DOLLS – STAGE DOLLS


1988.  Polydor ‎– 834 477-1


Her i Norge har vi et godt og stabilt miljø for sjangeren hardrock.  Et av bandene som har holdt det gående lengst, ja helt siden tidlig åttitall, er Stage Dolls fra Trondheim med Torstein Flakne i spissen.

Dette er bandets tredje album.  Forut for dette albumet hadde bandet blitt lansert i det store utland,og det var sikkert noen forventningsfulle trøndere som slapp dette albumet i 1988. 

I kjølvannet av denne utgivelsen fulgte turnering i bl.a. USA. Litt morsomt å se turneplakaten hvor publikum skulle lokkes til konsertene med «Twenty feet Norwegian Rock». 

Og amerikanerne likte «The Norwegian Twenty Feet».  Ja, faktisk så godt at singelen «Love Cries» havnet på Billboardlista.  Med en 44.plass som beste plassering. Den samme singelen nådde helt opp til en 3.plass på Billboards Rock Charts.

Dette albumet solgte til gull her i Norge. Det ble hele 13 uker på VG-lista., med 3.plass som beste resultat. Ingen andre Stage Dolls album har ligget lengre på VG-lista.

Dette albumet har flere ballader enn tidligere album, og musikken fremstår i det hele som litt mykere, uten at gutta forlater sjangeren.

Dette er musikk man blir glad av.  Derfor er det helt greit å starte dagen med Stage Dolls.

Her kan du se programmet «Panorama» fra Nrks arkiv.  Stage Dolls snakker her villig vekk om sin suksess i USA, og du får fhøre flere låter fra denne skiva.


Du kan høre musikken fra dette albumet på Tidal eller Spotify
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar