tirsdag 6. juni 2017

DAGENS BOK: CHRIS TVEDT – DEN SOM FORVOLDER EN ANNENS DØD
Fra cdon.no:
En tidligere voldsdømt rockemusiker, som nå opplever suksess som forfatter, blir dømt for drap på sin litterære mentor. Forsvarsadvokat Mikael Brenne får saken. Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten. Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape. Han tok feil. Å tape en rettsak er ille, - å tape livet er mye verre.

Min kommentar:
Regel nummer en i enhver rettsal hvor Brenne er tilstede, er altså: "Still aldri et spørsmål om du ikke kjenner svaret".  Nå er jo Brenne en kar som er temmelig utradisjonell i sin framferd.  Jeg har lært denne forsvarsadvokaten å kjenne gjennom fem bøker.  Og heldigvis endrer han seg ikke så alt for mye i denne sjette boka. 

Jeg sier heldigvis fordi Brenne er den advokaten jeg når som helst hadde engasjert som forsvarer nesten uansett hvilken forbrytelse jeg hadde begått eller hva jeg hadde vært mistenkt for.  Han ordner opp.  Han strekker seg til det ytterste for å gjøre det arbeidet han er satt til å gjøre, og i mange tilfeller så oppklarer han hele saken.

Det kan derfor synes litt rart at Brenne jobber i sitt lille firma med sin venninne Synne.  Men Mikael Brenne er en type som har en tendens til å ta vare på alle andre enn seg selv.

Dette er rettsdrama på sitt beste.  Og om du er en av de som frykter at en krim fra et advokatmiljø er kjedelig, så må du tenke om igjen.  

Boka begynner pent og pyntelig.  Men etter hvert som advokaten blir kjent med klienten, og får en oversikt over vedkommendes liv, miljø og gjøremål.  Ja, da drar det seg til.  Og boka blir bare mer og mer spennende. 

For en leser som har lest altfor mange bøker og sett altfor mange filmer, som undertegnede, så avsløres morderen litt for tidlig.  Men vet du hva?  Det spiller ingen rolle.  Fordi det gjenstår mange spennende floker både underveis i jakten og i jakten på svarene på hvorfor og hvordan.

Historiene om Mikael Brenne er frittstående historier med avsluttende saker slik at de kan leses hver for seg i vilkårlig rekkefølge uten problem.  Men jeg vil likevel anbefale at du leser alle bøkene til Chris Tvedt.  

Fordelen da er at du blir godt kjent med hovedpersonene.
Bøkene er de beste vi har her i landet i sjangeren rettsdrama / rettsthriller.  De er spennende og lettleste.  Du kan glede deg til en unik leseropplevelse.

Her kan du kjøpe boka som
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar