mandag 30. mars 2015

DAGENS BOK: TRUDE TEIGE -SVIK.


Haugenboks omtale:

En tysk turist blir funnet drept i en bygd på Sunnmøre. Kajsa Coren er tilbake i barndomsbygda Losvika. Hun arbeider med en bok om kvinnene under andre verdenskrig, og kommer over flere krigsmysterium. Etter hvert oppdager hun at menneskene i bygda bærer på mørke hemmeligheter. Så skjer det et nytt drap. Dette er den tredje romanen om Kajsa Coren.Min kommentar:
Dette begynner så lovende, Det er jo noe med historier som har en link til krigen. Det slår sjelden feil. Men på den annen side; - Hvor lenge kan vi tøye dette. Uti andre kapittel begynte jeg en febrilsk hoderegning. «Om soldaten var 22 år i 1942, så er faktisk denne karen 90 år nå». M.a.o. Det haster å få skrevet disse historiene. 

Men selv om boka starter lovende, så er det noe som mangler. Ikke mye, men bittelitt. Boka er spennende. Jeg liker at vi følger parallelle historier hvor handlingen tilfhører forskjellig tidsepoker. Historien bygger seg opp mot en drivende avslutning. Her holder faktisk spenningsnivået mål.
Det er selvfølgelig vanskelig å skrive en original historie med krigshistorie som et bakteppe. Det aller meste er sagt og skrevet før. Men Trude har likevel vært dyktig til å formidle historien selv om den kun inneholder en knivsodd originalitet. Vi har hørt og lest det meste før.
I det store og det hele så er jeg fornøyd, men det mangler det lille ekstra. Kanskje det kommer i neste bok.
Terningkast 4.Her finner du boka som innbundetpocket  og lydbok på cd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar