søndag 8. mars 2015

ET GJENHØR MED EN IKKE ALT FOR GAMMAL LP: KEEP OF KALESSIN – REPTILIAN


2010. INDIE RECORDINGS. INDIE033LP .

Fra cdon.no:
Etter tredjeplass i den norske Melodi Grand Prix-finalen (låta "The Dragontower" er med her) har Keep Of Kalessin blitt kjent for et bredere lag av befolkningen, men Reptilian er ikke noe mindre hardtslående av den grunn. Snarere tvert imot. Bandets episke ekstremmetal kjennetegnes fortsatt av infernalske rytmer, denne gang med tydeligere elementer av progrock og powermetal blandet inn i galskapen. Det overordnede inntrykket er aggressivt og brutalt, med riff egnet til å slå en i bakken, men bandet våger også å inkludere rolige partier med flotte gitarharmonier. Som hintet til i albumtittel og cover er fantasypreget mer markant enn tidligere - viktigst er det dog at Reptilian går rett i strupen med fokusert, variert og majestetisk metal.

Oppfølgeren til Kolossus fra 2008 ble også den innspilt i bandets eget studio i Trondheim, med Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Behemoth) som ansvarlig for miksen.

Min kommentar:

Jeg var en av de som likte MGP-låta "The Dragontower" umiddelbart. Men jeg hørte på reaksjonene fra andre familiemedlemmer at dette var nok en voldsom skremmende opplevelse for mange. Ja, jeg ser at der er et stykke fra Nora Brockstedt til disse trivelige trønderne.

Om du liker heftige gitarriff, så må denne skiva være midt i blinken for deg. Kanskje den virker litt brutal og gir deg en basstone rett i magan før du har fått forberedt deg. Men trekk pusten og gi gutta litt tid. Jeg er overbevist om at du vil finne noe inni der som du vil like.

Men hvorfor ikke prøve noe nytt og uvant, låne øre til musikk du ikke vanligvis hører på.
For min del var det litt av det samme som jeg opplevde da jeg flytta til Østlandet,,og ble bedt på rakfisklag altfor ofte (virka det som). Men den gang sa jeg til meg selv «Det er utolig hvor mye vond mat du kan få i deg om du har akevitt til». Mulig at du må tenke litt sånn i starten om du har problem med disse langhåra guttene som synes drive hærverk på instrumentene sine. Kanskje du må starte med en akevitt til..

Jeg kan nå nyte både rakfisk og Keep Of Kallessin uten akevitt. 
Begge deler, - - - og gjerne samtidig, er så bra atte.



Du finner albumet her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar