søndag 7. august 2016

DAGENS BOK: JONAS JONASSON – ANALFABETEN SOM KUNNE REGNE
Fra cdon.no:
Analfabeten som kunne regne er en ny bok fra forfatteren av Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant! Hun begynte å jobbe som femåring, ble foreldreløs som tiåring, og overkjørt da hun var femten. Ikke noe tydet på at hun skulle gjøre noe annet enn å leve en stund i skuret i Sør-Afrikas største slum og så dø. Om hun ikke hadde vært den hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunne regne. Skjebne og talent fører henne bort fra Soweto - til internasjonal storpolitikk, til den andre siden av kloden, til to identisk like, men svært ulike brødre. På reisen hisser hun på seg verdens mest fryktede sikkerhetstjeneste før hun en dag finner seg selv innestengt i lasterommet til en potetbil.

Min kommentar:

Likte du bestselgeren «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant»?  Ja, da vil du garantert like denne.  Det er samme fornøyelige humor, og vi får igjen presentert en utrolig historie..

Jeg både leste boka om "Hundreåringen" og så filmen.  Og for en gangs skyld så var filmen like bra som boka, - nesten.  Mye takket være Robert Gustavssons tolkning av hovedrollen.

Denne gangen går reisen fra Afrika til Sveriges skoger.  Vi blir nok en gang presentert for spennende mennesker av alle yrker og kategorier, helt opp til det svenske kongehuset som vi blir ekstra godt kjent med .  Enkelte personer er mer spennende enn andre.  Men det skulle også bare mangle.

Har fått med meg at enkelte har slaktet denne boka.  Noen mener at den slett ikke når opp til forgjengeren «Hundreåringen».  Og enkelte svensker ble visstnok hårsår på «Knugens» vegne.

Jeg  derimot, koste meg gjennom hele boka, og ser gjerne filmen.

Her finner dere boka som innbundet  og som  pocket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar