fredag 19. august 2016

DAGENS BOK: KARIN ALVTEGEN – SAVN


Fra bokkilden.no:
"Hun har en sjelden evne til å rive med seg leseren. Avslutningen er sugende" Terningkast 5 - Aftenposten
Sibylla fins egentlig ikke. I femten år har hun levd utenfor samfunnet. Hun har vært en del av Stockholms uteliggermiljø og prøvd å overleve dag for dag. Alt hun eier og har, ligger i ryggsekken hennes. All hennes tid og alle hennes krefter går med til å skaffe mat for dagen og finne et sted å sove. Det hjelper henne å holde tankene borte fra fortiden, fra spørsmålene om grunnen til at livet hennes er blitt som det er blitt.
Men så skjer det som ikke skal skje. En natt er hun tilfeldigvis på helt feil sted. En mann blir drept, og altfor mange spor peker mot Sibylla som den skyldige. Ingen har spurt etter henne på femten år, men plutselig er hun Sveriges mest ettersøkte person.
Da boken utkom i Sverige, fikk Karin Alvtegen den prestisjetunge prisen Glasnyckeln for den beste nordiske spenningsromanen, og i 2002 fikk hun utmerkelsen Silverpocket for mer enn 30 000 solgte eksemplarer av boken. Hennes debutbok Skyld (Damm 2002) forbløffet anmelderne, og Karin Alvtegen ble raskt omtalt som et ytterst sjeldent skrivetalent. At hun fortjener en slik omtale, beviser hun også med denne boka som utgis i 16 land.

Min kommentar:

Da er jeg ferdig med bok nr to i sensommerens prosjekt som er å lese Karin Alvtegens bøker på nytt, og i rekkefølge.

Jeg digger bøker om outsidere.  Tenk deg, ei dame som lever på siden av samfunnet.  Ja, under radaren rett og slett.  Hun kommer egentlig fra en velstående familie.  Men hennes forhold til foreldrene er ikke det aller beste, forståelig nok, så derfor sier hun farvel til alt og alle, og lever sitt eget liv på sin egen måte  Jeg tar meg i å tenke; - Er det virkelig mulig å leve slik Sibulla gjør?  Tja, - kanskje i en periode.  Men du vil nok bli innhentet.  Forhåpentligvis ikke så hardt og brutalt som dama vi følger i denne boka.

Det som imponerer meg aller mest med Alvtegens forfatterskap er hvordan hun klarer å finne så originale historier til sine bøker.  Den dama må ha en en eventyrlig fantasi.
Andre forfattere, særlig innen krimsjangeren, lager en hovedperson hvor de spiller historien rundt. Man hos Alvtegen så følger hun temaer. Som varieres fra bok til bok.


Alvtegens bøker legges ofte under krimsjangeren.  Men de er så mye mer. Dette er kanskje en krimbok for deg som ikke liker krim.  Samtidig vil også du som digger krim ha stor glede av boka.
Anbefales !

Her finner du den svenske lydboka til nedlasting

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar