lørdag 6. august 2016

SPLITTER NY VINYL I POSTKASSA: SVARTEPER – SVEVESTØV


2015.  HEILO. HO7310


Det har skjedd før, - At jeg har kjøpt ei skive fordi jeg syntes coveret så spennende ut.  
Så da måtte jeg søke på det store internettet for å prøve å få litt info om dette nye beskjentskapet.  

Bandet Svarteper presenterer seg slik på sin Facebook-side:  "SVARTEPER er eit skranglete folkrock-band med hang til spagetti-western og melankolske vise".

Medlemmer: 
Bandet består av: Herman Kvelprud på vokal og gitarar, Terje Vesterøy på gitarar og koring, Lars Jonas Bergo på tangentar og koring, Tobias Flottorp Heltzer på bass og koring, Arne Steinar Myrvang på slagverk og koring.
Sjanger: Folkrock, roots, syreblues
Hjemsted: Ål

Med seg på plata har bandet en hel del venner:
Tor- Egil Kveken, Magnus Larsen, Erik Sollied, Anders Hefre, Tuva Syvertsen og Bård Ingebrigtsen.

I forbindelse med bandets aller første plateslepp, skriver de på samme Favebookside:   "Bli med å feire vår fyrste plateutgivelse!
Det blir lagt opp til ei klam affære med dansbar folkeopplysning og innpåslitne tekstar iblanda noko lettbeint samliv & seksualundervisning.
I staden for pols, masurka, gangar og springar fer du progressive viser med løpetid for tobeinte".

Litt av hvert, for enhver smak altså.
Bandet framfører, som alle Hallingdøler med respekt for seg sjøl, sine tekster på dialekt. Enkelte av låtene høres ut som om det blir servert av slekta til Daniel Kvammen, Stein Torleif Bjella og Hellbillies. 

Men ikke la deg lure; - Bandet holder til i Oslo, og du vil forstå at bandet lever et byliv når du hører tekstene. Vi møter Jånni, den tøffe cowboyen. Videre møter vi flere bygdegutter som lever ut bylivet.  De tar for seg tema som alkohol, seksuell legning, mote, kjærlighet, m.m.  Ja, kort og godt store og små hverdagsproblemer og utfordringer som bylivet fører med seg for en bygdegutt.

Jeg synes dette er ei frisk plate.  Låtene er adskillig røffere enn visene vi får fra Bjella.  Ja, jeg liker det jeg hører.  Jeg mistenker at alle bygdegutter og - jenter som noen gang har bodd i en by, vil kjenne seg igjen i bandets tekster.  Enten som egne opplevde situasjoner, eler som rene observatører.
Så folkens; - Gjør som jeg, - Løp og kjøp!


Her finner du musikken på  vinyl  og  cd


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar