søndag 21. august 2016

DAGENS BOK: KARIN ALVTEGEN – SKAM
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Maj-Britt er fet, og skammer seg over kroppen sin. Maten hjelper henne i å holde de vonde tankene på avstand. En strengt religiøs oppvekst og forbud mot all seksualitet gjør skammen over kroppen enda sterkere. Hun har mistet evnen og lysten til å være sammen med andre, og er blitt ond og avvisende. Monika er derimot en suksessrik lege, beundret av både kolleger og bekjente. Men også hun har vonde tanker og føler stor skam fordi hun lever mens broren er død, en død hun kunne ha avverget om hun hadde vært modig nok. Både Maj-Britt og Monika får opplevelser som gjenoppvekker de onde minnene, og livene deres blir forandret for alltid. Men det er først når de to møtes, at alt blir satt på spissen: Vil de komme til å forsone seg med sin fortid, med skammen?

Min kommentar:


Dette blir bare bedre og bedre.  Den fjerde boka av Karin Alvtegen er herved unnagjort. Og det må jeg bare si; - Denne forfatterens fantasi er grenseløs.  Jeg begriper ikke at det er mulig å finne på slike hovedpersoner og slike plott som denne dama gjør i bok etter bok.  

Alvtegen har blitt kalt krimdronning.  Men er dette egentllig en krim?  Joda, spenningen er tilstede.  Men det er vel egentlig like mye en sosialpsykologisk thriller vel så mye som en krimgåte.  

For det er ingen gåte, drap eller øvrig sak som skal løses i denne boken. Vi møter to kvinner som hver for seg sliter med skyldfølelse og skam. Disse to lever i hver sin ende av den sosiale rangstigen, men det legger i kortene at det vil skje et møte her.  Og hva vil skje da?

Her finner du den svenske lydboka

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar