søndag 20. august 2017

DAGENS BOK: ALEXANDRA BEVERFJORD – KRETSEN

Fra cdon.no:
« fullt trøkk hele veien.» Ingvar Ambjørnsen, VG
Den 19 år gamle BI-studenten Helle Isaksen blir funnet drept i sin egen leilighet. Senere forsvinner andre jenter med tilknytning til Helle, for så å dukke opp igjen som torturerte lik. Krimreporter Joakim Lund Jarner og kollegaen Agnes Lea får i oppdrag å dekke drapet. Saken leder dem til noen av samfunnets mektigste, men også mørkeste sfærer. Snart er deres egne liv i fare
«Fantastisk! Elsket den.» «Bokelskerinnen»
«en pageturner av en kriminalroman fra et troverdig pressemiljø.»Kurt Hanssen, Dagbladet
«Det er driv og sug over Kretsen ?»Terje Stemland, Aftenposten
«Skriver med innsikt og troverdighet om journalistisk arbeid og metoder.»Ørjan Greiff Johnsen,


Min kommentar

Journalistkrim, -  denne sjangeren som ble oppfunnet av Liza Marklund.  Eller for å være helt presist.  Det var via Liza Marklund jeg virkelig oppdaga denne sjangeren gjennom hennes romaner om journalisten Annika Bentzon.  

Journalister er smarte mennesker, og de er som ofte i nærheten når ting skjer.  Derfor har de har ofte nesa si oppi mer eller mindre interessante ting.  Så det er ikke rart at de av og til kan bidra til å løse krimgåter kjappere enn et etterforskerteam. (Om vi skal tro bøkene vi leser)

Det er ikke tvil om at Beverfjord, som til daglig er nyhetsredaktør i Nrk, tidligere Dagbladet,  vet hvordan hun skal angripe stoffet.  Hun vet hvordan en journalist jobber, og hun kjenner byen og befolkningen godt.  Hun har også skapt  solide og troverdige hovedpersoner, selv om jeg gikk litt i surr i starten.  Men det var utelukkende min feil. 

Etter at synet ikke er helt å stole på lenger, så benytter jeg meg mer og mer av lydbøker.  Det er mange fordeler med lydbok, men problemer kommer om du detter litt ut av historier, og må gå litt tilbake.  I en bok er det uproblematisk, det er bare å  bla.  Men når det gjelder lydboka er det litt mere plundrede.  Men fordelen er at man av og til da blir nødt til å høre et avsnitt et par ganger.  Da kan man til og med få med seg de små nyansene som man ofte ville gått glipp av.

Boka er så pass spennende, og har et rimelig høyt driv i handlingen, så det er absolutt en bok som fenger.  Men jeg har på en måte lest og hørt alt før.  Det er litt pussig at de aller fleste politikere i norsk krimlitteratur må tilhøre Krf. Og dette med aviser som sliter med opplag og økonomi, - det er vel heller ikke noe nytt. 

Men pytt pytt.  Vi lesere skal jo bare underholdes.  Det er ikke nødvendig å finne opp kruttet igjen og igjen.  

Krimlitteratur dreier selg om å leke politi og røver, og så spinnes det historier med variasjoner som skal presenteres slik at vi som lesere synes dette er ulidelig spennende.  Og i så måte så holder denne boka mål i massevis.

Her kan du kjøpe boka som innbundet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar