mandag 16. april 2018

DAGENS BOK: KAREN DIONNE - MYRKONGENS DATTERFra cdon.no:
Da mannen kjent som Myrkongen rømmer fra fengselet, mistenker Helena umiddelbart at hun og hennes to døtre er i fare. Ingen, ikke engang Helenas mann, kjenner fortiden hennes. De vet ikke at hun ble født i fangenskap, at hun ikke hadde kontakt med omverdenen før hun fylte 12 år. Eller at hennes far oppdro henne til å drepe. De vet ikke at Myrkongen kan jakte og overleve i villmarken bedre enn noen. Med ett unntak - hans egen datter. Karen Dionne (f. 1953) har skrevet tre romaner, og en rekke essays og artikler. Hun er engasjert i flere foreninger og organiasjoner for amerikanske forfattere. Dionne er en lidenskapelig naturfotograf og bor til daglig i Detroit sammen med sin ektemann. Myrkongens datter er solgt til 20 land.

Min kommentar:

Lydbok fra nlb.no.  9 t. 44 min.

Puh…. Dette var heftige saker.  Det jeg i utgangspunktet trodde var en bok hvor incest var en viktig ingrediens, skulle vise seg å være noe helt annet.
Det er riktignok en bok om forholdet mellom far og datter, men her fokuseres det mest på hevn og hat.

Det er en vond historie vi får presentert.  Helena har hatt en barndom i total isolasjon og kontroll. Hennes far har en helt spesiell filosofi når det gjelder hva som er et lykkelig familieliv.

Når så faren (endelig) havner i fengsel, føler Helena seg relativt trygg.  Hun får noen gode år, arver hus og penger, finner den store kjærligheten, gifter seg og får barn, etablerer sin egen bedrift.  Ja, livet er kort og godt på stell for den lille familien, da marerittet starter.

Det blir en jakt på liv og død.  Far og datter kjenner hverandre alt for godt.  Det kan se ut som om de leser hverandres tanker.  Hvem vil vinne til slutt?

Denne boka har alt; - drama, spenning, tempo.  Jeg har aldri lest noe lignende.  Denne historien er så innmari spennende, at det er nesten ikke til å holde ut.  Det vil si; - historien er egentlig todelt, der første del er mer drama, og i siste del er det intens spenning som gjelder.

Ikke rart at denne boka fikk mye oppmerksomhet.  Jeg digger’n, og vil gjerne anbefale boka til alle som vil lese en annerledes krim.

Jeg vet ikke om det foreligger planer for filmatisering av denne, men det håper jeg inderlig.  Her bør hovedrollen gå til vår egen Ingrid Bolsø Bærdal. 


Her kan du kjøpe boka som innbundet  eller  pocket
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar