onsdag 11. april 2018

FRA PLATEHYLLA: DOKTOR LARSEN – DOKTOR LARSEN1981.  Sonet.  SLP 1468

Prosjekt  «vinyl til frokost»En skulle kanskje tro at navnet til bandet Doktor Larsen var inspirert av en annen doktor som var ganske kjent på sytti- og begynnelsen av åttitallet, nemlig selveste Dr Jonas Fjeld.
Men neida, navnet Doktor Larsen ga seg mer eller mindre selv.  Dette om vi skal tro boka som har vært min lille bibel en god stund, nemlig Bård Oses fantastiske «100 beste rockeplater fra Bergen».

Bård Ose skriver:  Det var to vordende leger i bandet, og Bergensmusikeren hadde tidligere laget en låt som het «Doktor Larsen kvisekrem». Navnet ga seg da selv, men slektskapet til Den Norske Legeforening stoppet altså ikke der. Det påstås at i tillegg til de to bandmedlemmene som studerte medisin hadde et av medlemmene like mye kunnskap om medisinske substanser som den mest opplyste lege. Det nevnes videre i boka at bandmedlemmene av og til ble oppringt av politiet for å avgi blodprøver. Vi får ingen utdypende forklaring på årsaken til hvorfor Bergenspolitiets var så blodtørstige.

Bandet var spådd en lang og stor karriere, men det ble det ikke noe av.  Bandet gikk over i stabilt sideleie etter denne utgivelsen som ble bandet eneste album.

Dette er ei morsom plate.  Alle låtene er på Bergensdialekt.  Bortsett fra et par låter så er alle skrevet av Arild Martinsen.

Normal pris på bruktmarkedet ligger på ca kr 300,-.  For ca et år siden ble det solgt et eksemplar på discogs.com til € 89.  Men der vil jeg  si at selger har vært heldig.  
Jeg betalte kr 25,- for mitt eksemplar.  

Dette skulle bevise at det kan være vanskelig å prissette brukte vinylplater.  Men riktig pris er vel uansett det en kjøper er villig til å gi.

Dessverre finnes ikke dette bandet verken på Tidal, Spotify eller Youtube.

Men da har vi heldigvis Nrk.  Du kan høre bandet i et klipp fra Flimra, Natt-Flimre, sendt natt til  1.mai 1983.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar