fredag 25. mai 2018

TV-SERIE : SAFE


Kanal:  Netflix
Sesong/Episoder: 1 - 8
Amy James-Kelly, Amanda Abbington, Michael C. Hall
Serieskaper:  Harlan Coben
Sjanger:  Drama
Land:  UK
År:  2018

Fra netflix.no:
Tenåringsdatteren kommer ikke hjem etter en fest, og når Tom Delaney leter etter henne i nabolaget, får han vite at kjæresten hennes også , får han vite at kjæresten hennes også er forsvunnet.


Min kommentar:

Et navn fra rollelista var grunn god nok til å se denne serien.  Navnet er Michael C.Hall.  Jeg har tidligere sett Hall i 2 serier, "Seks fot under" og "Dexter".  I den første serien «Seks fot under» spilte Michael C Hall yngste sønn i et firma som driver begravelsesbyrå.  Det er vel ca 10 år siden jeg så denne serien, men det er en serie jeg trygt kan anbefale.  

Den andre serien, «Dexter» handler om rettsmedisineren som er seriemorder "på fritiden".  Jeg vil påstå at Michael C.Hall  alene gjorde sitt til at denne serien ble severdig.

Jeg hadde derfor visse forventninger til den nye serien «Safe».

Jeg blir kjent med en familie som består av en far og to døtre.  Mor er død etter en tids sykdom, og det kan se ut som om den eldste datteren har noe uoppgjort med faren i forbindelse med morens død.  Det kommer fort for en dag at faren ikke var tilgjengelig da moren sovnet inn. Og nå er tenåringen temmelig sikker på at faren har noe på gang med en av nabofruene.

Nabolaget består av innbyggere med relativt høy inntekt om vi skal bedømme etter eiendommene i gata.  For å kjøre inn i gata må man passere en port hvor det er døgnvakt, i tillegg til god kameraovervåkning.
Det burde da være et trygt nabolag.  Så da datteren og henne kjæreste ikke kommer hjem fra en fest, så er alle temmelig sikre på at de har tatt seg en tur på egenhånd.  Tenåringer gjør jo sånt.

Det viser seg at det er flere av naboene som har tenåringer som har vært på den samme festen. Festen var en såkalt «hjemmealenefest» som en jente hadde arrangert etter at hennes foreldre hadde reist av gårde for å gjenoppleve bryllupsnatten.

Det kan se ut som om dette paret er de mest velstående i  nabolaget.  Og jeg kan vel røpe så pass som at de er temmelig ufordragelige der de hever seg over alt og alle.

Vi blir godt kjent med alle naboene.  Og det skal etter hvert vise seg at absolutt alle har noe å skjule.  Og om du har noe å skjule, så kan det være vanskelig å la være å lyve.
  
Jeg liker denne type drama. Det sosiale spillet gjør dette ekstra spennende.  Kanskje noen av karakterene er litt overdrevet. Det kan være litt irriterende.  Men så blir jeg usikker på om det er selve personen som er irriterende eller om jeg lar meg irritere over at serieskaperne tror at vi seere er så dumme at de må overdrive for å få fram egenskaper og poeng.  Se og døm selv.

Men en ting har de fått til.  Hver eneste episode avsluttes med en ganske spennende "cliffhanger", så ma må bare se videre. 

Og man blir virkelig overraska underveis. Jeg hadde mange teorier  om løsninger i løpet av de 8 episodene serien varer. Og meg liker virkelig når jeg tar feil. 

Så selv om det er litt småplukk her og der, så er denne serien absolutt godkjent.  Men det holder egentlig med 8 deler, eller 8 timer om du vil.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar