torsdag 15. desember 2016

SPLITTER NY VINYL I POSTKASSA: THE TABLES - WONDERLAND. THE GREATEST ADVENTURES 1988 – 2003.


2016.  Stroller.  STR001.  Ltd. Ed. 400 eks.Fra bigdipper.no:
The Tables – The Greatest Adventures 1988-2003 er et meget forseggjort og lekkert samlealbum med kultlegendene The Tables.
 Albumet inneholder 16 utvalgte popperler fra hele deres karriere, remastret og oppusset for nye ører. Det er pakket inn i et nydelig utbrettcover tegnet og malt av Christopher Nielsen og med et gjennomført og vakkert 32-siders innleggshefte designet av Peder Bernhardt. Innleggsheftet inneholder blant annet dybdeintervju med bandet av Arvid Skancke-Knutsen, q&a og topp 10-lister med og av de tre kjernemedlemmene Bartleby, Reg Trademark og Robert Birdeye, et essay av Ole Johannes Åleskjær (fra The Loch Ness Mouse), diskografi, bilder, flyers og mye mer. Vedlagt i albumet er også et absurd «returbrev» som The Tables en gang fikk i posten... Dette er rett og slett et av årets aller feteste plateprodukt, noe du bare MÅ ha i samlingen.
 The Tables er noe av det fineste og mest geniale norsk musikk har fostret. Allerede fra sine første utgivelser oppnådde Oslobandet kult- og legendestatus med sitt snåle tekstunivers, og gjennom sin fengende, naive og psykedeliske 60-tallsinspirerte popmusikk.


Min kommentar:
På tampen av musikkåret 2016 kommer det altså en iøynefallende og iørefallende vinylutgivelse som får meg til å glemme alt annet jeg har sett og hørt hittil i år……nesten.
Det er så morsomt med alle de utgivelser som nå vil komme med materiale som tidligere kun er utgitt på cd eller har ligget i en skuff.  Nå er mange av låtene på denne skiva utgitt på vinyl tidligere.  Men vi kan vel være enige om at interessen for vinyl er høyere i dag enn f.es.  i 1997 da en av The Tables skiver (Holiday At Wobbledef Grunch / Play Cub's "My Assassin") ble utgitt.  Dette bandet ga ut tre album og en rekke singler, ep’er og kassetter.  16 av de beste låtene er samlet på denne nye skiva.

Coveret er tegnet av selveste Christopher Nielsen, bror til Jokke. Det er et nydelig utbrettscover.  Og det beste av alt, - det følger med et hefte på 32 sider fullpakket med stoff om The Tables.


Musikken er florlett og lett å like.  Det er tidligere blitt påstått at The Tables album «Shady Whims & Obstacles»  er et av de beste norske album gjennom tidene.   
Jeg har tidligere bogget om akkurat denne plata, trykk her så kan du lese innlegget

Etter å ha hørt mye på bandet i det siste, så er jeg langt på vei enig. Men jeg synes en slik rangering er vanskelig.  Særlig fordi dette bandet låter så annerledes enn det meste av alt annet jeg har hørt.  De låter på en måte litt erkeengelsk. Det gjør at de har et særpreg, og dette særpreget elsker jeg.

Som nevnt inneholder albumet 16 låter.  15 av disse er i tradisjonell The Tables sound.  Men en låt, eller skal jeg si en vise er annerledes. Det eneste norskspråklige bidrag på skiva er «Kjære alle sammen».  Denne er tidligere utgitt på singel, og er vel ment som et spark til den etablerte norske musikkeliten.  Det er kjent av Sigvart Dagsland tok dette svært pent.  Han syntes det var morsomt.
Men hva de andre syntes, det vet jeg ikke.  De andre var:  Jokke, Lars Lillo Stenberg, Bjørn Eidsvåg, Karin Bremnes,  Lynni Treekrem, Anne Grethe Preuss, Tramteattret og Gartnerlosjen.

Dette er virkelig en påkostet og fin vinylutgivelse.  Og ettersom opplaget kun er på 400 stk, så bør du ikke nøle nå, - men løpe og kjøpe.
Ikke fortvil om du ikke får tak i albumet.  Musikken, som jo er det viktigste tross alt, ligger ute på Spotify og Tidal.
God fornøyelse.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar