mandag 5. desember 2016

SPLITTER NY VINYLPLATE I POSTKASSA: SHOCKADELICA


2016.  C+C Records.  CCLP 035 A .  Purple vinyl.

Fra newjelly.com:
I 2008 fylte Prince 50 år.
Da tromlet vi sammen 81 artister som gjorde eksklusive coverversjoner fra hele katalogen hans. Noen av dem har fått internasjonal oppmerksomhet og noen har truffet en nerve her hjemme.
På denne LP-en har vi spurt de mest Prince-kyndige folka i landet om hvilken låt de satt mest pris på. For å holde et høyt lydmessig nivå, skrelte vi det ned til en topp10-liste.
Her er folkets favoritter fra Shockadelica, som kommer ut på vinyl i forbindelse med (den for lengst utsolgte) tributekonserten den 14.11. på Sentrum Scene.


Kun 500 LP-er blir laget og alle kommer i lilla vinyl.



Min kommentar:
Jeg leste ovenstående tekst på nettstedet newjelly i september måned.  Dette er et nettsted jeg er innom med jevne mellomrom.  Jeg har nemlig oppdaget at her kan man finne mye interessant innen musikk og diverse annet.  Dette er nemlig et nettsted for crowdfunding.  Noe jeg oppdaget i fjor da jeg bestilte den flotte boksen med Raga Rockers.

I all enkelhet går dette ut på at man gjennom å invitere folk til et spleiselag, skaffer seg penger til planlagte prosjekter..  I dette tilfellet så er det plateselskapet som får oss kjøpere til å forhåndsbestille, eller investere i deres prosjekt.  Når det gjelder vinylplatene, så er ofte utgivelsene noe påkostet og ekslusive, og antallet er lavt. Jeg mener å ha lest et sted at nedre grense for vinylutgivelser er 100 stk.

Jeg er, eller har ikke vært noen stor tilhenger av Prince og hans musikk.  Jeg var på hans konsert i Oslo Konserthus for ca 15 år siden. Det var selvfølgelig en flott konsert, og en magisk stemning.  Men ut over det har jeg aldri helt forstått enkeltes fasinasjon for denne artisten.

Men som samler av norsk musikk/norske artister eller utgivelser på norsk label, så måtte jeg selvfølgelig ha denne plata hvor norske artister fremfører musikk av Prince.  Dette er en stemningsfull plate.  Særlig liker jeg The White Birch tolkning av Purple Rain.  Den er rett og slett bare vakker. 




Det er en vakker vinylutgivelse jeg nå har fått i samlingen min.  Det er tydelig at temaet er «Purple»  Omslaget er preget av lilla, og vinylen er i en vakker lilla utførelse.
For meg er dette en musikalsk opplevelse noe utenom det vanlige.  Variasjon er bra, og etter å ha hørt plata noen ganger så er jeg overbevist om at denne musikken er bra for både kropp og sjel.  Her kan man danse eller man kan, som jeg, sitte helt i ro og lytte.
Et nytt og veldig anderledes innslag i platehylla mi.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar