søndag 18. desember 2016

FRA PLATEHYLLA: TUNGTVANN – III. FOLKET BAK NORDAVIND


2004.  C + C Records.  CCLP018



Tungtvann kom som et friskt pust fra Nordland, og markerte seg raskt som en hiphop-gruppe. De holdt det gående fra 1999 til 2007. Gruppa bestod av vokalisten Jørgen «Jørg-1» Nordeng fra Ørnes og DJ Lars «Poppa Lars» Sandness fra Harstad. Et tredje medlem ble inkludert på konserter og festivaler, Håvard «Jan Steigen» Jenssen fra Steigen. Tungtvann var første norske gruppe til å rappe på dialekt på album.

Gruppa gav ut fire musikkalbum, samt noen EP-er og mixtapes.

I det siste har jeg begynt å høre en del på eldre norsk Hip Hop.  Det begynte med at jeg fikk øyne og ører opp for Tommy T.  Etter hvert så oppdaga jeg Tungtvann, og da særlig Jørgen Nordeng (Jørg-1)  Jørg-1 er breiere og grovere i kjeften enn de fleste, men kommer seg unna med det fordi han er nordlending.  Han er jo en ordkunstner.  Det er helt utrolig hvordan han er i stand til å få tunga til å slå.  Han er rappkjefta som få, uten at det går utover diksjon og/eller formidling.  I tillegg så har han en særegen stemme.  Jørg-1 innehar en autoritet som få andre kan stille med.  Derfor er han en av mine absolutte favoritter.

Nå har jeg sagt mye om Jørg-1.  Men vi må ikke glemme resten av bandet.  Dette låter bra.  Kompet er så presist og fyldig.  Akkurat slik jeg vil ha det.

Vinylutgivelsen består av 2 stk LP’er i et nydelig utbrettscover. Jeg liker vikingillustasjonen som pryder coverets front.

Tungtvann har en del gjesteartister med på skiva, som Nico D, Jaa9,  Onkl P, AFC,  LOC,  Jogi,  Monica og Rakel.
Et flott plate som jeg har hørt mye på i det siste.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar