fredag 21. april 2017

KVELDENS FILM: MILLION DOLLAR BABY


Kanal:  Tv2
Skuespillere:  Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman
Sjanger:  Drama / action
År:  2004

Fra filmweb.no:
Clint Eastwood står for regi og spiller mot Hilary Swank og Morgan Freeman i et sterkt drama som vant fire Oscar inkl. for beste film og regi i 2005.
Frankie Dunn (Clint Eastwood) har trent opp flere fantastiske utøvere gjennom et langt liv i bokseringen. Det aller viktigste han lærer sine boksere er leksen som også styrer hans eget liv: Fremfor alt annet, beskytt alltid deg selv først. For etter at Frankie mistet all kontakt med sin eneste datter, har han ungått å inngå nære relasjoner til andre mennesker. Hans eneste venn Scrap (Morgan Freeman), en tidligere bokser som driver Franks treningsstudio, vet at Frank bak sitt tøffe ytre, er en mann som de siste 23 årene har besøkt kirken. For å få tilgivelse for det som fortsatt heger over ham.
En dag møter Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) opp i Franks boksestudio. Hun har allerede kommet langt, og har en styrke få andre boksere er i besittelse av. Hun vet hva hun vil, og er villig til å gjør alt for å nå sitt mål. Så langt har hun klart seg på rått talent, tydelig fokusering og enorm viljestyrke. Nå trenger hun bare en som tror fullt og helt på henne, og er like lysten som henne på å gjøre henne enda bedre.
 Det siste Frankie trenger er et slikt ansvar. Samtidig frykter han at hun ikke lenger har aldren på sin side. Dessuten trener han ikke jenter. Men når Maggie viser seg å være urokkelig i troen på et samarbeid har ikke Frankie noe valg. Sammen tar de fatt på en kamp som krever mer hjerte og mot av dem en de noen gang kunne tenke seg.
 Million Dollar Baby fikk prisen for beste regissør (Clint Eastwood) og beste hovedrolle (Hilary Swank) under Golden Globe i 2005. Den vant Oscar for beste film, beste regi, beste kvinnelige hovedrolle og beste mannlige birolle i 2005.


Min kommentar:

Av og til utvikler en film seg til noe helt annet enn det jeg hadde forventet. Jeg trodde jeg skulle få se en vanlig Clint Eastwood film hvor hardtslående menn og kvinner gikk løs på hverandre i tøffe nevekamper.

forsåvidt Og det fikk jeg også, men slett ikke så mye som jeg hadde forventet. Historien om den kvinnelige bokseren Maggie tar brått en ny vending.  Noe som krever mye av Frankie.  Er han virkelig I stand til å slippe Maggie innpå seg? 

Dette er en film om styrke og mot.  Men det er også en historie om relasjoner, vennskap og kjærliget.  Det er ikke så ofte vi har sett denne siden av Clint Eastwood.  

Om vi husker tilbake til “Broene I Madison County” så ble vi den gang presentert for en romantisk, og etter min mening noe kjedelig Eastwood.  

Men dette er noe helt annet. Her er det et vennskap mellom den unge “wannabe-bokseren” Maggie og de to elder kameratene, som beviser en gang for alle at vennskap kan oppstå på tvers av alder.


En vakker og rørende film.  Men mest av alt en film med overraskende innhold.

Her kan du kjøpe filmen som  Blu-RayIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar