søndag 9. april 2017

TV-SERIE: FANGET I ANTWERPEN.







Kanal:  Nrk1
Skuespillere:
Wouter Hendrickx, Liesa Van der Aa, Mieke De Groote
Sesong:  1.  10 episoder. 
År;  2014


Fra Nrk.no:
I dramaserien "Fanget i Antwerpen" opplever en gruppe mennesker hvordan det er å plutselig bli isolert fra omverdenen. Hele sentrum i byen deres sperres av som karanteneområde, på grunn av et mystisk virus. Hverdagslivet for innbyggerne stopper brått opp, og innenfor karantenegrensene er folk overlatt til seg selv.
 For noen går livet tilnærmet som normalt, men etter hvert som folk kjenner isolasjonen på kroppen, endres stemningen i gruppen. Isolasjonen bringer frem det beste i noen, og det aller verste i andre.
 Utenfor karantenesperringene finner en politimann og en reporter ut at de ikke er blitt fortalt sannheten om årsaken til smitten. Til tross for at det kan lede dem i trøbbel, bestemmer de seg for å grave dypere i mysteriet.
 Samtidig, inne i karanteneområdet, blusser gamle konflikter opp igjen, mens nye oppstår. Vil hverdagen for de isolerte noen gang bli som før?


Min kommentar:

Jeg skulle egentlig ikke sett filmer og serier om dette temaet.  Jeg blir livredd.  Fordi det er jo en ganske aktuell trussel.  Og om det værste skulle skje, - er vi godt nok rustet da?  Tenk om alarmen går i Oslo Sentrum , og hele bykjernen vil bli isolert.   Vil vi få kontroll tidsnok?

Og kan vi være sikre på at informasjonen vi får er riktig og kommer tidsnok.  Kan andre kildre/stater/personer ha interesse av å feilinformere oss?  Det er så altfor mye å ta inn over seg og spekulere på her.

Det er litt uvant med en Belgisk serie.  Jeg blir tvunget til å lese teksten fordi jeg forstår ikke det skvatt av det som sies. Språket er oppgitt til å være nederlandsk, men det sier meg like lite.

Det er laget en amerikansk kopi av serien.  Den heter «Containment» og 1.sesong betår av 13 episoder.

Det kommer selvfølgelig en sesong til av denne serien.  Jeg håper at NRK kjøper inn den også. Jeg holder en knapp på seriene som får innpass hos statskanalen vår.  Det er sjelden at de er dårlige.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar