søndag 23. april 2017

TV-SERIE: FAUDA


,,



Kanal:  Netflix
Skuespillere:  Lior Raz, Hisham Suliman, Shadi Mar'i
Sesong 1. 
Episoder: 10
År:  2015

Fra netflix.no:

En israelsk toppagent avslutter pensjonisttilværelsen for å jakte på en palestinsk militant han trodde han hadde drept, noe som setter i gang en kjedereaksjon.


Min kommentar:

Med nesten daglige nyhetsinnslag om konflikten mellom Israel og Palestine, føles det noe merkelig å se en Tv-serie hvor handlinger er basert på nettopp denne konflikten. Jeg kjenner meg nesten uvel mens jeg sitter og ser på dette som underholdning og tidtrøyte.  

Etter de to første episodene tenkte jeg, - Nei, dette orker jeg ikke.  Men etter å ha hatt kontakt med en god venn av meg som har bodd i Midt Østen i mange år så bestemte jeg meg for å  se resten av serien.  «Se og lær», sa min gode venn.

Min motstand mot å se serien var vel at den var laget i Israel, og at jeg derfor var redd for at handlingen var vinklet slik at den ene siden i konflikten kom mer fordelaktig ut i forhold til den andre.

Denne serien har fått lovord nettopp fordi den fremstår balansert i forhold til den konflikten den viser.  Med disse ord i bakholdet så fortsatte  jeg. Jeg valgte nå å se på dette som en ren spenningsserie.  Og i så måte så er serien så spennende og original så jeg ble hekta.

Manusforfatteren sier selv at han har forsøkt å «skrive israelernes historie til palestinerne, og palestinernes historie til israelerne».  Om han har lykkes, vet bare de han har skrevet for.  Men som en unik TV-serie fungerer det i massevis for meg.

Selv om jeg ser på dette som ren spenning, vil bakteppet av alvor, terror, tap og sorg følge med.  Jeg vet ikke om serien forteller oss den hele og sanne virkelighet.  Men det jeg vet er at virkeligheten alltid er verre enn en oppdiktet fiksjon.  Det burde være en god grunn til å se denne serien.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar