torsdag 13. april 2017

PÅSKEKRIM: EYSTEIN HANSSEN - ÅTSELDYR.






Fra nlb.no:
I en gammel jordkjeller i Oslo, finner en uteligger levningene av et barn. Eller er det det? Ved nærmere undersøkelser av stedet finner politietterforsker Elisabeth Sunee Rathkes (Elli) flere levninger. Dette fører til en hemmelig, grusom verden, hvor Elli må inn for å redde flere liv. Dette er den fjerde boken om Ellie Rathke.



Min kommentar:

Jeg skulle så inderlig gjerne likt å få tatt en titt inni hodet på forfatter Eystein Hanssen.  Jeg har lest mange krimbøker opp gjennom åra.  Min lille uvane er at om jeg oppdager en ny forfatter så må jeg lese alt som vedkommende hittil har gitt ut. Jeg oppdaget Eystein  for vel en uke siden, og nå er jeg nettopp ferdig med bok nr 4.  Og nok en gang gir jeg meg ende over. 

Denne forfatteren har så mye å by på.  For det første er persongalleriet særdeles velkomponert.  Vi har hovedperson Elisabeth Sunee Rathke, hennes mor, hennes partner på jobb og ikke å forglemme hunden Zenith.  Denne hunden har virkelig blitt tillagt en personlighet så sterk at til og med jeg, som er livredd bikkjer, lot meg sjarmere.  Jeg var faktisk nødt til å google for å finne ut mere om denne hunderasen. I tillegg til disse nevnte fore, så har vi kun kun fått oversikt over en liten håndfull personer. Det gjør at jeg som leser kjenner personene svært godt.

Forfatteren besøker varierte miljøer.  Han er ikke redd for å refse samfunnet.  Dette gjør Hanssens bøker til noe mer enn en vanlig krimbok.

I denne boka er vi tilbake i Oslo.  Men vi skal ikke gatelangs.  Neida, vi skal under jorda.  Jeg har bodd i hovedstaden i mer enn 30 år, og har vært mye i områdene hvor handlingen i boka foregår.  Jeg hørte en gang en historie om at Oslo sentrum er fullstendnig gjennomhullet som en sveitserost, og hele Majorstuområdet består av flytende kvikkleire hvor hele området flyter på noen gamle treflåter.  Er det noen som frykter synkehull?

Jeg vet ikke hvor mye sant det er i historien jeg hørte om Oslo, eller om tunellene finnes nøyaktig der hvor historien i boka forteller .  Men det er egentlig ikke så nøye.  Jeg elsker en god historie, og det gir Eystein Hanssen meg gang på gang. Men jeg må få lov til å si at denne gang så er handlingen og historien så ekkel at jeg er kvalm store deler av boka.


Likevel vil jeg nå gjøre et unntak. I dette tilfellet liker jeg jaggu å være kvalm.  Kan dessverre ikke si noe mere uten å røpe for mye av handlingen.  Men en ting kan jeg si.  Om du hittil ikke har lest noe av denne forfatteren, så løp og kjøp, eller om du benytter biblioteket; - løp og lån.

Her kan du kjøpe boka som  innbundet  og  pocket 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar