onsdag 7. september 2016

FRA PLATEHYLLA: INGER LISE – SIGN LANGUAGE


1980.  Talent.  TLS 4028


Den norske popdronningen, selveste Inger Lise Rypdal ligger i dette øyeblikk og snurrer på min platespiller.
iSkiva heter «Sign Language», og denne skulle virkelig legge grunnlaget for at Inger Lise skulle bli stor også i utlandet.  Innspillingen ble gjort i London av britisk produsent og musikere.
Men dessverre, - albumet ble ikke noen suksess, verken i Norge eller i utlandet. Dette til tross for heftig forhåndsannonsering. Albumet lå 4 uker på VG-lista i 1980 med en 19. plass som beste notering.

Det ble også gitt ut flere singler fra albumet, uten at de heller solgte noe særlig.
Dette albumet gir oss en helt annen type musikk enn det vi hittil hadde hørt fra Inger Lise. Her fikk vi disco, og det i en tid hvor jeg mistenker at discoen var på vei ut.  Joda, jeg satte vel på en og annen Gloria Gaynor eller andre discodamer på private fester, men etter hvert så var det Bruce Springsteen og The Kids som tok over.

1980 var faktisk et viktig år i norsk musikkhistorie.  Vi fikk nemlig presentert den aller første norske musikkvideo, «Hun er forelska i lærer’n» med Trondhjemsgruppa The Kids .  

1980 er faktisk et viktig år for privatfester eller hjemmealenefester også, ettersom Pizza Grandiosa ble «oppfunnet».


Her og nå, i 2016 har The Kids  for lengst blitt oppløst.  Men Grandiosa og Inger Lise består.     

Jeg spiller Inger Lises plater med jevne mellomrom, men må vel innrømme at akkurat denne plata har varmet platehylla siden 1980.  Jeg hører nå at den er egentlig ikke så dårlig, den er bare litt … ehh… lett å glemme.....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar