torsdag 29. september 2016

FRA PLATEHYLLA: ANITA SKORGAN – YOUNG GIRL


1977.  RCA Victor. PL 40019


19 åringen Anita Sorgan var svært populær i 1977.  Det var dette året hun representerte Norge i MGP med låta Casanova.  Hun hadde vunnet talentkonkurranse i piano, klassisk stil, hadde jeg nær dagt.  Hun drev friidrett, og framsto som den kjernesunne jenta i melkereklamen.
Jeg kan huske at det ble nesten rabalder da denne jenta sto fram i et intervju og sa at hun ville bli sett på som mer rampete.
Nå bidro vel ikke akkurat denne skiva til å endre imaget Selv om vi kan ane litt rock ‘n roll i låta «How I love that guy».

Men innspillingen skulle likevel få betydning for unge Anita.  Dette var før Se og Hør fantes i den norske bladhylla, men jeg har lest et sted at det var under innspillingen av dette albumet at Anita og Georg Keller ble kjærester.  Han produserte albumet, og bidrar på alle låtene, enten som sanger, tekstforfatter eller som musiker.  Senere skulle de spille inn disco-albumet «Let’s move together»  sammen.  De opptrådre også som duo i den norske finalen i MGP 1978.  Der endte de på sisteplass.  Men hvem vant?  Jo, Mr Jahn Teigen.  Men det er en annen historie, - også i Anitas liv og karriere.

Jeg har eid denne plata siden den ble utgitt i 1977.  Men må vel innrømme at det er mange år siden den har snurret på platespilleren, - helt til i kveld.  Et hyggelig gjenhør.

Og det beste av alt , - Her ligger vinylplata i et skikkelig utbrettscover hvor sangtekstene er fordelt over to hele sider, -  Herlig !!
Salgstallene viser at albumet ikke solgte så mye som jeg mistenker de fleste forventet.  Kun 6 uker på VG-lista, med en tolvteplass som beste notering.