mandag 26. september 2016

SPLITTER NY VINYL I POSTKASSA: DOG AGE – SWANLAKE GATE


2016.  VOICES OF WONDER.  VOW 206LP
Fra musikknyheter.no:
Dog Age fra Nesodden/Oslo er veteraner fra det norske psykedelia-miljøet som blomstret på 90-tallet. Det går lang tid mellom albumene, og Swanlake Gate er bare deres 8. siden debuten i 1989.  Faste medlemmer har hele tida vært vokalistene Jørn Smedslund  og Jon Anders Strand, samt Harald Beckstrøm (bass, gitar). Sistnevnte har fått med seg sin kjente bror Lars Fredrik Beckstrøm som musiker og låtskriver. Og sistnevntes tidligere deLillos-kollega Øystein Jevanord er trommis i Dog Age nå.

Min kommentar:


Min nysgjerrighet og interesse for norsk musikk, og norske band er gedigen og ustoppelig.  Så hver eneste gang jeg støter på nye navn og titler, så MÅ jeg søke info på det store internettet.  Og her er hva jeg leste om dette bandet på last.fm.: “ Initially playing industrial synthesized pop, they quickly embraced ethereal folk-pop psychedelia splashed with prog-rock touches – Revolver-era Beatles meets early Pink Floyd”.
Bedre blir det ikke !

Nå er ikke dette bandet et helt nytt bekjentskap for min del.  Jeg har bade LP og singelplater med deres musikk på, men likevel så vet jeg ikke så mye om dem.

Dette er ei skive du garantert blir i godt humør av. Og om du liker de gamle helter, les Betles, så vil du bli meget begeistret.  Særlig er låta  “How are you” veldig Beatles-aktig.  Men heldigvis gjør dette bandet noe mer enn å «etterligne Beatles».  De setter sitt særpreg på musikken.  Dette sklir rett inn I øret mitt.  Og jeg liker det.

Husker dere  bandet Tables? Det norske bandet som låt så erkengelsk at jeg måtte drikke en kopp te mens jeg hørte deres beste plate  “ShadyWhims & Obstacles».   Dog Age kan minne litt om dette bandet i sitt uttrykk og sound.  Og det er absolutt positivt ment.  Husk at mange mener at nevnte skive med The Tables er den aller beste norske utgivelse gjennom tidene.
I likhet med The Tables er Dog Age et lekent band som tør å  gi oss variert musikk.

Jeg elsker denne plata, og er så uhyre takknemlig for at den har kommet på vinyl.  Riktignok noen måneder etter at albumet ble utgitt på cd, men det gjør ingen verdens ting. Vi vinylelskere som venter på noe godt, osv …….. 

Så her er altså ei kjerring fra Velfjord som liker dette bandet veldig godt, men jeg har også en sterk mistanke om at det er et bandmedlem som liker Velfjord veldig godt.

P.S: Neste gang du er på disse kanter er du velkommen til å se på platesamlinga mi. Det passa litt dårlig sist du var her oppe i nord.

Her finner du musikken på vinyl og  cd





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar