fredag 2. september 2016

FRA PLATEHYLLA: LENNIE & THE HAWKS


1978.  RCA Victor. PL 40025


På syttitallet lytta vi til en del countryrock band, som f.eks. Eagles, Poco, Gram Parson, The Byrds osv.osv.  Her i Norge hadde vi også en del artister som oppdaget denne amerikanske musikkformen.  Bl.a. Lennie & The Hawks.  Jeg kjøpte skiva, og den snurra ganske så jevnt og trutt på min platespiller i et par år.  Men jeg tror ikke at jeg har spilt den siden 1980.  Og la meg si med en gang; - Det er ikke fordi jeg ikke liker musikken og bandet.

Utenom denne plata vet jeg null og nada om bandet. Jeg ser at bandmedlemmene er listet opp på discogs.com.  De er alle ukjente for meg, bortsett fra Lasse Hafreager som er en velkjent musiker som har hatt sine fingre borti utrolig mye innen norsk musikkliv i tiden etter Lennie og haukene. Han ble jo senere medlem av det ikke helt ukjent Sambandet. Ved et dypere dykk på google så dukker det opp en bilde fra Florø fra 08.12.79. 

Her ser vi unge Hafreager med Bjørn Røstad, som også var medlem av Lennie & The Hawks på den tiden.  Heller ikke han er nevnt på Discogs.  Jeg vil tro at det betyr at han ikke var med på denne innspillingen jeg nå sitter å hører på.  Etter det jeg kan se består plata kun av coverlåter.

Produsenten av plata er Tore Syvertsen. Videre kom det fram under google-søket at Amund Enger var medlem av gruppa.  Men den infoen finner jeg ikke andre steder. 
Bandet skal også ha «kompet» Terje Tysland på hans album «Send mæ hjæm» fra 1980.

Her ligger for øyeblikket et lydklipp av bandet.


Så som dere ser er jeg og det store internettet ganske blank på info om bandet.  Så om noen av dere vet noe, vær snill å ta kontakt, gjerne på mail:  to-rini@hotmail.com

Uansett så var det en hyggelig gjenhør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar