torsdag 15. september 2016

DAGENS BOK: NÅR KJÆRLIGHET IKKE ER NOK


Tenk deg at du har funnet drømmemannen.  Dere lever i et kjærlighetsfyllt ekteskap.  Dere har to flotte sønner.  Alt er på stell. Dere fungerer perfekt sammen på absolutt alle områder.  Ja, - også når det gjelder sex.  Du befinner deg på solsiden.

Og her vil du selvfølgelig fortsette å være, - livet ut, med mannen du elsker.   Og ettersom dere har et forhold hvor kommunikasjonen er så åpen og direkte, så formidler du selvfølgelig dette til mannen du elsker.  Ja, du sier faktisk ar du ønsker at deres lykkelige samliv skal vare for alltid.
Og så får du følgende svar, - etter at en avgrunn av stillhet har åpenbart seg:  «Jeg er homofil».  I det øyeblikket sluttet jorden å snurre, og man går i svart.  Hvordan i huleste kommer man seg videre fra dette sorte hullet?

I denne boka får vi en ærlig historie om en familie som har «been there, done that».  Jeg lar meg imponere, og sjarmere, og jeg har blitt forelsket i hele familien.  Dette er virkelig fine folk.  Tenk å være utstyrt med en så stor porsjon raushet at du slipper din elskede fri for at han skal kunne leve ut sitt liv.  Det er sann kjærlighet.   Dette familien klarer å skille kjærlighet og seksualitet. 

Måten de takler utfordringene som familien blir utsatt for, og det at de deler sine erfaringer med oss, er beundringsverdig.  Selv om denne familien har taklet situasjonen bedre enn man kunne forvente, og har beholdt vennskapet og kjærligheten til hverandre, så benytter de alle fargestifter i det maleriet som historien de gir oss er.  Vi får presentert en farverik tilværelse med opp- og nedturer.

Familien gir oss et bilde  på sine opplevelser gjennom  sinne, fortvilelse, sjalusi, usikkerhet, og alle de spørsmål hver og en av familiemedlemmene sliter med underveis . Ja, til og med humor får de plass til. Jeg sikter da bl.a. til Åshilds utsagn «Det skal litt av et kvinnfolk til for å få en mann til å glemme at han er homofil i hele 17 år».  Åshild sier det, men Arne tillater at utsagnet kommer på trykk. Det vitner om gjensidig tillit og respekt.

Som leser har jeg kun en eneste konklusjon:  Størst av alt er kjærligheten.
Vær så snill folkens, - les boka,

Du kan kjøpe boka her