torsdag 2. februar 2017

FRA PLATEHYLLA – AUNT MARY - LOADED




2015.  Sandem Rcords. SRLP007.  Limited Edition, Remastered, White


1972. Philips 6317 010


”Loaded” var Aunt Marys andre album.  Eller den vanskelige andreskiva som den plata ofte blir kalt.
Dere som har fult med bloggen min en stund har sikkert oppdaget at «Aunt Mary» er et av mine favorittband.  Jeg har jo tidligere skrevet om «Tante Mary» ved flere anledninger.  Se bare her:





Det første plata jeg kjøpte med dette bandet var ”The Best Of” som kom i 1974.  At det ble nettopp den skiva var fordi den var billig.  Jeg hadde sjelden råd til å kjøpe fullpris-plater i 1972.  Som jeg tidligere har fortalt om så ble jeg frelst en lørdagskveld tidlig på syttitallet da jeg for første gang i mitt liv så et rockeband «Live».  Og det jeg så og hørte var gutta i «Aunt Mary»  For en energi.For en musikk.  Jeg hadde aldri hørt noe lignende fra et norsk band.  På den tiden var jeg stor fan av Steppenwolf. Og da jeg hørte denne skiva i dag så tenker jeg at det er kanskje ikke så rart at "Aunt Mary" ble kalt Norges svar på Steppenwolf.

Det var jo låten «Joinin’ The Crowd» som vi virkelig la merke til fra denne plata.  Jeg fikk kjøpt plata i 77 eller 78.  Dessverre så har plakaten blitt borte underveis. Jeg begriper ikke hvor den har tatt veien, men jeg mistenker at den ikke har kommet hjem igjen etter utlån.  Vi lånbytta jo mye plater på syttitallet.  Det var litt sånn at vi alle i gjengen kjøpte ulike plater, for å lånebytte.  Platene var litt felleseie.

2015.  Sandem Rcords. SRLP007.  Limited Edition, Remastered, White

Men heldigvis ble denne skiva relansert i 2015.  I den utgaven finnes både plakat og mye annet morsomt materiale.  Så om du ikke har originalen fra 1972, så er 2015 en god erstatning. 

Det er ikke så lett å få tak i disse gamle "Aunt Mary" skivene på bruktmarkedet.  Og om det skulle dukke opp et eksemplar en sjelden gang, så kan prisen bli temmelig høy.  Det er derfor flott at Sandem har gitt oss nyere utgaver fra 2015. Denne utgaven finnes for øvrig i vanlig svart og hvit vinyl.

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det gjerne.  Aunt Mary er en av de største innen norsk rock.

Her er hva nettsiden rocksirkus.com sier om «Loaded»
« Ohhh... Fet tungrock med avstikkere til bluesens mørkeste kjeller og de progressive undergrunner. Sammen med "Friendship" og "Quiche Maya" er dette det råeste av norsk rock fra 70-tallet om man sammenligner med internasjonale band. Et klassisk tungrockalbum, med sterke låter».
Jeg kunne ikke vært mere enig.

Albumet finnes på Tidal og Spotify.  Så lytt og nyt folkens.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar