torsdag 23. februar 2017

FRA PLATEHYLLA: DOG AGE – SIGH NO MORE


1991.  Voices Of Wonder ‎– VOW 022


Jeg oppdaget dette bandet for alvor på sensommeren 2016 da jeg kjøpte deres nye album.  Sjekk blogginnlegget her.

Som jeg skrev i dette blogginnlegget, så hadde jeg allerede plater med disse gutta i hylla.  Så i dag ble en av deres plater plukket fram, helt tilfeldig.
Akkurat nå ligger LP’en «Sigh No More» på platespilleren. 

«»I want to travel» synger bandet.  Og tonene fra platespilleren er nesten som om det er ei Beatles-plate som snurrer der.  Jeg vil også reise, - nesten hvor som helst med gutta i «Dog Age».  Men i første omgang får jeg nøye meg med den reisen som denne plata gir.  

Og mine damer og herrer:  Dette er nesten som en tidsreise.  Musikken som fyller stua mi låter som om The Beatles har hyret inn Syd Barret som vokalist.  Dette er det mest psyckedeliske jeg har hørt på lenge.  Jeg har blitt med på en farvesprakende og spennende tidsreise i et landskap jeg kun trodd jeg fant i hylla med UK utgivelser.  I min ungdom sa vi at «Dette var bra til å være norsk».    I en blindtest ville jeg aldri ha gjettet riktig, om jeg ikke hadde kjent bandet fra før. 

Jeg kjøpte denne skiva for noen år siden.  Fant den  i en billigkasse utafor en platebutikk i Torggata. Ettersom jeg liker denne type musikk ble den spilt en del de første årene.  Men så ble platesamlinga mi lagt bort på et lager i ca 10år mens cd’ene tok over.  

Det var først etter at bandet kom med ei ny skive i 2016 at jeg kom på at jeg hadde faktisk et par skiver med denne bandet fra før. Og dette er gode skiver også.

Du finner musikken på strømmetjenestene.  Men vær obs på at dette albumet ligger under tittelen «Dog Age»  De har slått sammen to album.
Lytt og digg!

Jeg har inntrykk av at dette er et band hvor medlemmer har kommet og gått.  Men så har de jo hold på i bortimot 30 år.  Aner vi ei jubileumsskive snart?  Den forrige skiva bandet serverte, ga i hvert fall meg mersmak. Men jeg blir litt forvirra ang. når bandet starta.  På det store internettet står det 3 forskjellige årstall.  1985,  1987  og 1989.  Men gutter, - hør her;  - Om dere feira i 85, så kan dere jo feire i år også.  Og så for sikkerhetsskyld kan dere jo ta en feiring i 2019 også.  Vi tåler det.

På denne skiva deltar disse gutta:
    Bass, Guitar, Keyboards, Percussion, Voice – Jon Anders Strand
    Drums – Geirr Thoresen
    Engineer – Svein Solberg
    Guitar, Bass, Keyboards, Percussion, Voice – Harald Beckstrøm
    Keyboards – Thomas Widerberg
    Voice – Jørn Smedslund



Jeg fant ingen Youtube-klipp fra denne plata, men da får vi nøye oss med et klipp fra albumet  "Reefy Seedragon" fra 2006".

                                    





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar