lørdag 18. februar 2017

TV-SERIE: CAPTIVE.


Kanal: Netflix
Sesong.  1.  8 episoder.
Sjanger: Dokumentar.

Fra videomagasinet.no:
Dokumentarserien Captive lover sine seere et unikt innblikk i en rekke gisselsituasjoner. Alle de involverte i situasjonene får komme med sitt syn på saken i Captive; både ofrene, deres familier, forhandlerne, myndighetene og kidnapperne.


Min kommentar:

Det startet med serien «Making a Murderer», og siden har jeg vært hekta på såkalte «true crime» dokumentarer. Vi får presentert 8 kidnappingshistorier.  Men denne serien er faktisk litt annerledes i formen da vi får belyst sakene fra alle sider.

Serien inneholder disse filmene:
#1:  Prison Riot, U.S.A.
#2:  Cola Kidnap, Brazil
#3:  Taken at Sea, Somalia
#4:  American Missionaries, Philippines
#5:  British Aid Workers, Chechnya
#6:  Bethleham Siege, Palestine
#7:  Al Qaeda Hostages, Yemen
#8:  The Peacemakers, Iraq

Som oversikten viser, så var filmene svært varierte.  De presenterte vidt forskjellige hendelser i mange land.  Men filmene viste oss en ting som var sammenlignbart.  Alle gislene viste en utrolig utholdenhet og styrke.   Uten unntak har de blitt utsatt for umenneskelige påkjenninger i sin gisselsituasjon.  Ofte er selve kidnappingen svært dramatisk, så følger tiden i fangenskap.  De fleste sier at de mister tiden ganske fort.  Det er forståelig når man sitter i et mørkt rom døgnet rundt i ukerog måneder.  Ja, kanskje enda lenger. Ofte blir ofrene utsatt for tortur og enorme psykiske belastninger.

Men gjennomgående for de fleste er håpet og troen, - på en dag å bli fri.
Dette er bra TV.  Og man lærer faktisk litt også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar