lørdag 10. februar 2018

DAGENS BOK: JØRGEN BREKKE - MENNESKETS NATUR


Omtale fra forlaget
Ny krimroman fra Jørgen Brekke - om de fire temperamenter.
Politiførstebetjent Odd Singsaker befinner seg i et hus på Hitra. Det ligger et lik på gulvet ved siden av ham. Singsaker retter en hagle mot en person i en utbrent sofa. Det har åpenbart skjedd mye siden kona Felicia Stone reiste fra ham og forsvant.
En utro og svært kald politimann, en festglad student i plutselig trøbbel, en hustru som slår tilbake mot sin ektemann og en torpedo med et eksplosivt tilslag i balltreet. Alle spiller viktige roller i fortellingen om hvordan Odd Singsaker havnet i dette uføret.
Den tredje romanen om Odd Singsaker er en fortelling om hva som skjedde med Felicia Stone, om store forbrytelser, seig kjærlighet og de fire temperamenter. Og om alt det andre som preger menneskets natur
.1111

Min kommentar:

Lydbok fra nlb.no. 9t 39min

Da har jeg nok en gang tilbrakt nesten 10 timer min nye krimhelt Odd Singsaker.  Og nok en gang ønsker jeg at samværet ikke skal ta slutt.  En lydbok på nesten 10 timer blir nesten i snaueste laget når fortellingen er så innholdsrik og spennende som den Brekke gir oss her.

Denne boka er litt annerledes.  Tidligere har forfatteren gitt oss historier fra nåtid med tråder tilbake flere hundre år.  Denne gang går han kun dager, uker og måneder tilbake i tid.  Men det fungerer selvfølgelig det også.

Litt overraskende er det at Trondheim har et så brutalt torpedomiljø.  Dette overgår det meste jeg har sett i amerikanske filmer.  Men hvorfor ikke.  Det blir mere spenning om man smører litt tjukt på.

Selvfølgelig må lektoren Brekke gi oss litt kunnskap underveis. Bokas overordnede tema er en læresetning fra legekunstens far, selveste Hippokrates som levde ca 400 før vår tidsregning starter.
«Menneskekroppen har i seg blod, slim, samt gul og svart galle. Disse tingene utgjør kroppens natur hos mennesket, og på grunn av disse føler det smerte eller er friskt».

Min gode venn, den ikke lenger så helt unge etterforskeren Singsaker har det slett ikke greit i denne historien.  Hans yngre kjæreste har forlatt han, han sliter med senskader etter hjerneoperasjonen og om ikke det var nok så havner han i en situasjon hvor han blir hovedmistenkt for et drap.


Dette er høyspenning, folkens.  Men du verden så gøy det er.  Bare å glede seg til neste bok.

Må jo på tampen nevne at denne roman ble kåret til årets beste krim i USA i 2017.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar