mandag 26. februar 2018

FRA PLATEHYLLA: TORNEROSE – WELCOME TO THE CITY


1980. Talent  ‎– TLS 4029


Prosjekt  «vinyl til frokost»Jaggu ble det ikke nok ei plate av og med en band fra Bergen.  Jeg er overbevist om at halve platehylla mi inneholder plater som på en eller annen måte er Bergens-relaterte.

I dag ble det rock'n roll med skikkelig trøkk.  Ser at albumet er spilt inn i 1980, men det høres nesten ut som om det er produsert ti år tidligere.  Men dette bandet sverget visstnok til "sounden" av band som The Who og andre gitarbaserte rockeband. Og det høres.

Bandet ble stiftet i 1976, og holdt det gående til 1982.
Da dette albumet ble sluppet, besto bandet av:      Jørn Kalvik – vokalist og keyboards,  Per Fredrik Kjølner – gitar og vokal,  Eirik (Pytten) Hundvin – bass, Magne Lunde – trommer. Alle velkjente navn som etter Tornerose har satt sitt preg på norsk musikkliv gjennom andre band, egne prosjekter og produsentjobber.

De ble for alvor lagt merke til også utenfor Bergen da de ble nr to i NM for rockeband i 1979.

Men suksessen ble nok ikke så stor som forventet.  «Alle», i hvert fall Bergenserne var overbevist om at Tornerose ville følge opp der hvor Saft hadde brøytet vei.  De forventet internasjonal suksess, intet mindre.  Og de var vel egentlig temmelig sikre på å gå helt til topps i NM 1979. 
Men sånn gikk det altså ikke, og etter to album, hvor dette var det første så takket bandet for seg.

Når jeg i dag hører dette bandet så føler jeg at det er synd at de ga seg.  For dette låter bra.

(Noe info hentet fra Bård Oses bok «100 beste rockeplater fra Bergen)

   Du kan høre albumet på  Tidal  og Spotify


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar