fredag 23. februar 2018

FRA PLATEHYLLA: PUNISHMENT PARK1994.  Harmony Records  ‎– MTE 0795


Prosjekt  «vinyl tilfrokost»


Ved første øyekast så trodde jeg at coveret viste samme tegning som vi kan finne på en fyrstikkeske.  Men ved nærmere studie så ser jeg at det er stor forskjell.
Men coveret er jo ganske tøft og iøynefallende da. Og dette er faktisk en av de platene jeg har kjøpt grunnet coveret. Bandet var ukjent for meg da jeg kjøpte skiva, men denne plata har ikke vært en hyllevarmer hos meg.  Den har litt mye spilt i perioder.

Dette er egentlig en ganske spesiell plate.  Albumet ble utgitt i 1991, men da på cd.  Men da bandet dro på turne rundt om i Europa fikk de presset 666 stk vinylplater i Tsjekkia.  Ca 200 – 250 plater ble solgt på turneen, men da uten cover.

Punishment Park ble dannet i 1990. Medlemmene var: Jan Terje «Pez» Pedersen (trommer), Claes Markus Ludvigsen (bass), Kjell E. Moberg (gitar) og Anja Samsonsen (vokal).
Punishment Park spilte partycore – en blanding av indierock, pønk og hardcore.

Bård Ose har tatt med denne historien om bandet i sin bok «100 beste Rockeplater fra Bergen»:
På sin reise gjennom Europa gikk bandet  tom for penger, og i Düssedorf dro de innom en telefonkiosk på flyplassen.  En telefon hjem til foreldre førte til et lite tilskudd, men bandet skulle få enda et problem.
De ble stoppet av politispanere med narkohund, og bandmedlemmene ble påført håndjern.  Politiet mistenkte narkohandel.  Og selvfølgelig måtte bandbilen, en meget sliten Mercedes, sjekkes grundig.
Men en bil lukter ikke godt etter mange uker på turne.  Historien sier at det var så ille at narkohunden ikke orket å være inne i bilen.  Den stakk snuta si ut i frisk luft for å unnslippe lukta inne i bilen. Det hele endte med latter og god stemning, - og en unnskyldning. Det ryktes at spanerne fikk hver sin cd også.  

1992 var nok ikke det beste året for turne i Europa.  Det var krig i Jugoslavia (nå Serbia, Bosnia og Kroatia) og publikum stilte med skarpladde våpen.  En annet problem var mangelen på drivstoff.  Noe som førte til at diesel måtte medbringes på brusflasker fra Ungarn.

Bård Oses historie skriver seg fra tiden etter innspillingen av dette debutalbumet, men er likevel så morsom at jeg velger å ta den med her.

Du finner albumet på Tidal  og SpotifyIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar