søndag 1. september 2013

REPRISE




Erik og Phillip har bekymringsløst dyrket punk, ironi, jenter og en felles drøm om å bli store forfattere. Men nå er de snart 23 og hva har de gjort med livet sitt? - Ingen verdens ting! Så skjer alt på løpende bånd. Phillip får utgitt sin første bok, stormforelsker seg i Kari, men blir syk og må innlegges på psykiatrisk avdeling. Eriks bok blir også omsider utgitt, noe som utløser en lammende redsel for å bli avslørt som fullstendig talentløs; nevrosene er på opptur, kjæresten på vei ut og vennskapet til Phillip i ferd med å rakne. Reprise er en skarp komedie om vennskap og galskap, om kjærlighet og katastrofer og om ungdommelig overmot som frontkolliderer i møte med virkeligheten.

Skuespillere:
Anders Danielsen Lie
Victoria Winge.
Espen Klouman Høiner.
Henrik Elvestad.


Min kommentar:
Av en eller annen grunn har jeg ikke fårr med meg denne filmen.  Jeg pleier å følge med på nye filmer, særlig norske.  Men denne har rett og slett flydd under radaren.

De fem første minuttene skremte meg faktisk litt. Jeg ble redd for at denne var en altfor vanskelig film .  I tidligere tidler sa vi at alt vi ikke forsto var kultur. ……….

Men denne filmen var aldeles ikke vanskelig å forstå.  Fikk litt «Buddy-følelse».  Reprise er fra 2006   Da var disse skuespillerne ferske, litt sånn som Buddygjengen var i 2003. Begge filmene lar oss bli kjent med fantastiske debutanter.   I de syv årene som har gått siden 2006 så er «Reprise-gjengen» blitt etablerte skuespillere.

Dette er en modig film, om vennskap, kjærligheter, oppturer og nedturer.  Filmen er nådeløs realistisk.  Den har lim nok til å klebe seg til hjernen min.





Anbefales.

Terningkast 5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar