lørdag 14. september 2013

MUSIKK PÅ VINYL: PUSKAS – LATTER OG TÅRER







Frisk F Music AS.
Innspilt og mikset I Alta Lydstudio.no av Ketil Linnes.  Produsert av Ketil Linnes.  Mastret hos Abbey Road Studio, London
Innspillingsperiode; februar 2009 – april 2010.


Fra bigdipper.no:
Hvor skal man begynne for å beskrive dette vanvittige plateprosjektet som har pågått i over 40 år!? Møt Gunnar "Puskas" Schwaiger, han er virkelig noe for seg selv. Siden 1989 har han vært innehaver av Altas egen uavhengige platebutikk (hvordan får han det til!?) og i tillegg til å være lidenskapelig platesamler med 18000 vinyl i egne hyller, samt ølsamler og Odd-supporter er han også artist og platedebuterer nå altså i en alder av 61 år.

Musikalsk er Puskas også noe helt for seg selv, med sin blanding av viser, blues og stand-up komikk. Dels er dette en ordentlig tøyseplate, men det musikalske er høyst kompetent med bidragsytere som Terje Tysland, Knut Reiersrud og Ytre Suløens Jazz Ensemble.
Og som platesamler vet selvsagt Puskas hvordan en plate skal SE ut! Dette må være en av de mest påkostede norske Vinylutgivelsene noensinne. Hør bare: dobbel vinyl en Rød og en Blå, utbrettcover, 10 siders hefte stiftet fast i pappcoveret (meget stilig) og et opplag på 300 nummererte eks. hvorav 250 sies å være solgt allerede bare i Alta!

Min kommentar:

Jeg kom over en artikkel i Nordlys om denne helt enestående, nærmest værneverdige, mannen fra Alta som drikker tran fra stettglass.  Dette var en mann etter mitt hjerte.  Jeg er vinylsamler, og dermed begynte jakten på vinylskiva han hadde gitt ut.  Jeg kontakten han via Facebook, og fikk en meget hyggelig melding tilbake.



Etter noen dager kom plata. Eller rettere sagt, to plater.  En rød og en blå vinyl.  Og coveret er vakkert. I tillegg finnes det et hefte med tekster, bakgrunnsstoff, og massevis av bilder.  Jeg kjøpte plata utelukkende ut fra nysgjerrighet etter å ha lest avisartikkelen.    

Og for ei plate !!!!  Har aldri hørt noe lignende.  Her er det musikk- og spilleglede herfra og til månen, og enda lenger.  Puskas har, ikke overraskende, mange venner.  Hør bare her: - Knut Reiersrud, Ketil Linnes , Kåre Virud, Kai Henning Skimelid (Verdensberømt i Alta), Jan Arild Sørnes, Harald Devold, Terje Tysland, Brønnøy-gitaristen Gunnar Pedersen og mange, mange flere. Vi får lettbeint C&W.  Vi får tyngre blues.  Ja, her er litt for enhver smak.

Vil tro at noen og enhver kan kjenne seg igjen i tekstene.  Her er alvor og humor i en skjønn forening.

Teksten i «Kvifor»  kan skremme bakoversveis på den mest ihuga «Rorbutilhenger». Men det gjør ingen verdens ting.  Det er høyt under taket her oppe i nord.

Og jeg er gammal nok til å huske at vi ikke kom inn på utesteder i dongeri. Jmf teksten på «Dongeriblues»

Kjære Puskas, - Jeg vil ha mer. Vær så snill.  Og så håper jeg inderlig at jeg kan få oppleve deg «live» en gang.  Norsk musikkliv og kulturliv trenger slike karer som deg, - som tar lekenheten og humoren på alvor.

Terningkast:  5,5   (Det er helheten som teller)

Her finner du artikkelen hvor jeg ble presentert for Puskas: 
http://www.nordlys.no/magasin/article6649581.ece


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar