mandag 2. september 2013

THE OXFORD MURDERS



Matematiske symboler og kryptiske koder følger en serie bestialske mord på universitetet i Oxford. En amerikansk utvekslingssstudent går sammen med en aldrende professor inn i oppklaringsarbeidet. Men sannheten kan bli farlig for dem begge. Hvis den finnes...


Min kommentar:

Mørkt, dystert og akademisk.  Filmen begynner lovende.  Spenningen bygger seg opp til midtveis i filmen, men så begynner jeg å holde meg fast for ikke å ramle av lasset. Jeg får ikke helt tak i hva filmen prøver på. Er dette Oxford utgaven av Da Vincy koden?  Uansett, så fungerer det kun delvis.  Mulig at jeg har for lav IQ for å henge med i dialogen, samt forstå logikken, som visstnok   er hovedtema i denne filmen.  Men om det er slik at dette er en film som er beregnet kun for medlemmer i Mensa, så burde det vært en klistrelapp med advarsel på coveret. 

Filmen glimter til.  Det finnes spennende øyeblikk, men jeg blir ikke helt revet med.

Jeg vil gjerne fremheve musikken.  Den driver handlingen fram, når jeg mister betydningen av alle ordene.  

 

Terningkast:    3.  Helt grei om du ønsker å leve deg tilbake I Chesterfield sofaen din. Regner med at du da benytter Tv’en i biblioteket.  Da e i hvert fall rammene rundt slik de skal være. God fornøyelse.  





      

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar