onsdag 25. september 2013

LISA MARKLUND – BORDERLINE










Den Norske Bokdatabasens omtale:
Dette er den niende boka om Annika Bengtzon. I løpet av kort tid blir fire unge mødre funnet drept, stukket bakfra. Man aner at en seriemorder er på ferde. Annika Bengtzon er tilbake på jobb i Stockholm, etter tre år i Washington. Mannen Thomas befinner seg på en konferanse i Nairobi og på en rekogniseringsreise ved grensen til Somalia bli han og resten av delegasjonen kidnappet. Når regjeringen nøler med å forhandle blir gislene henrettet én etter én.





Min kommentar:

Etter å ha lest alle bøkene og sett alle filmene, føler jeg at jeg har blitt ganske godt kjent med journalisten Annika Bengtson og hennes familie.  Liza Marklund har gjort en vri på sine kriminalbøker ved å presentere en journalist som hovedpersonen. Det blir adskillig mer farverikt enn mange andre krimhelter vi kjenner.  Som oftest er dette litt slitne menn, som arbeider litt for mye, har konstant dårlig samvittighet ovenfor alt og alle og tyr ofte til flaska.   Journalisten Annika er et friskt pust, men hun fikser ikke riktig alt på det personlige plan, noe jeg tar meg i å     irritere meg noe grenseløst over iblant.  Nå skal det sies at hennes bedre halvdel ikke er av de enkleste å leve sammen med.  Men Thomas er Annikas store kjærlighet, så hun finner seg i mye, - også at han er en skjørtejeger av dimensjoner.

Dette er en bok hvor forholdet mellom Annika og Thomas virkelig settes i fokus når Thomas kidnappes og Annika tvinges til ta et følelsesmessig oppgjør med seg selv og sine følelser.

Jeg blir noe forstyrret av at jeg irriterer meg grenseløst over at myndighetene ikke har noen form for forsikring når kidnapping av statsborgere skjer i utlandet.  Kravene om løsepenger er jo ikke mulig å etterkomme for en privat person.  Men heldigvis får vi en forklaring i forfatterens epilog.

Dette er ikke den beste Marklund boka jeg har lest.  Men det er jo i høyeste grad aktuell slik verden er i dag. Og jeg vet jo at vi som har lest og liker Liza Marklund kan ikke la være å lese denn boka  God fornøyelse.

Terningkast:  4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar