onsdag 30. mars 2016

KVELDENS FILM: BELLE
Fra Platekompaniet.no:
Belle er basert på den sanne historien om Dido Elizabeth Belle ( Gugu Mbatha - Raw) , en uekte datter av blandet rase. Faren er en admiral i Royal Navy. Oppdratt av sin aristokratiske grandonkel Herre Mansfield ( Tom Wilkinson ) og hans kone ( Emily Watson ) , gir Belles avstamning henne visse privilegier , men fargen på huden hennes hindrer henne fra å fullt delta i tradisjonene til hennes sosiale status .
Belle forelsker seg i en ung og idealistisk prestesønn.
Han jobber aktivt for å få en slutt på landets slavehandel, samtidig som Belles grandonkel (Tom Wilkinson) er høyesterettsdommer og har fått en avgjørende sak på bordet. Er dette slutten for slaveriet i England?
Min kommentar:
Kostymedrama er ikke min sterke side.  Men når filmen er basert på en sann, og meget viktig historisk hendelse, så kan kanskje denne filmen være et unntak fra andre britiske kostymedrama jeg har prøvd meg på.
Den engelske overklassen er som vanlig motbydelig.  Og når det så blandes inn et element av rasisme, er det nesten ikke til å holde ut.
Men heldigvis er både  Belle og hennes familie noe utenom det vanlige.  Og det skal få store følger,ikke bare for familiens såkalte venner, men for hele landet.  Historie blir skrevet av sterke og uredde mennesker.

En film helt utenom det vanlige.  Anbefales.
Her finner du filmen på DVD  og  Blu-rayIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar